Botoks yaptırmadan genç görünmenin 7 yolu

Botoks yaptırmadan genç görünmenin 7 yolu

   

24 Ekim 2016 - 13:29

 

 



Cildinizdeki yaşlılık belirtilerinden botoks gibi tıbbi çözümler yerine daha sağlıklı bir hayat düzeni ile uzak durabilirsiniz.Yaşlanma, stres, güneş etkileri, sigara, hava kirliliği, menopoz gibi daha pek çok faktör hücre düzeyinde serbest radikallerin üretimini hızlandırarak ciltteki kırışıklıkları arttırmaktadır. Yaşlanma kaçınılmazdır, ama etkilerini azaltmak ve geciktirmek kişilerin kendi elindedir.
Daha Fazla Uyku
Günde minimum  sekiz saat uygu göz çevrenizdeki koyu halkaların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca saat 22.00 ve 02.00 arası hücre yenilenmesi en yoğun olduğu zamanlardır.
Hava Nemlendiricisi Kullanın
Uyurken cildinizdeki nemi maksimum seviyede tutmak için hava nemlendiricisini kullanın. Özellikle kuru havanın yoğun olduğu bir evde yaşıyor ya da kış boyunca hem soğuk hem sıcak havaya maruz kalıyorsanız hava nemlendiricisinden yararlanın.


Daha Fazla Su İçin
Nemsiz cilt, kırışık bir cilt demektir. Bu nedenle cildinizin her zaman nemli kalmasını sağlamak için bol bol su tüketin.


Daha Çok Balık ve Taze Ürünler Tüketmek

Balık ve taze ürünlerde omega 3 yağ asidi mevcuttur. Bu omega 3 yağ asidi ise cildi daha parlak olmasını sağlamaya, cilt kuruluğunu önlemeye ve cilt rengini güzelleştirmeye yardımcı olur.



Daha Az Şeker Tüketin
Çok fazla şeker tüketimi ile kanda glikasyon oluşur. Glikasyon sonucu ise ciltteki kolajen ve elastin seviyesinde zayıflamalar başlar. Bu da daha çabuk yaşlanma belirtileri ile karşılaşmanıza neden olur. Daha az şeker tüketerek glikasyon probleminin oluşmasını önleyebilirsiniz.



Retinol Kullanın
Vitamin A ve türevleri olan retinol, hücre yenilenmesi ve yeni kolajen oluşumuna yardımcı olur. Bu da eşit tonda bir cilt ve daha sıkı görünen bir cilt anlamına gelir. Cilt doktorunuza danışarak size önereceği retinol ürünlerini kullanabilirsiniz.



Lazer Tedavisini Deneyin
Fraxel lazer,  göz çevresi kırışıklıkları, kahverengi güneş lekeleri, akne izleri gibi tedavilerde kullanılan bir lazer türüdür. Siz de doktorunuza danışarak bu lazer tedavisini deneyebilirsiniz.



Botoks nedir?

Botoks; "Clostridium botulinum" isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.

 

Bu haber 710 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi