Kadınların konut seçme kriterleri

Kadınların konut seçme kriterleri

Günümüzde erkeklerin egemen olduğu gayrimenkul, otomotiv gibi sektörlerde kadınların varlığı gün geçtikçe daha fazla hissediliyor

27 Aralık 2016 - 09:29

Günümüzde erkeklerin egemen olduğu gayrimenkul, otomotiv gibi sektörlerde kadınların varlığı gün geçtikçe daha fazla hissediliyor.

 




Erkek egemen kabul edilen gayrimenkul, otomotiv, enerji sektörlerinde eğitimi, tecrübesi, iş ahlakı ve estetik bakış açısıyla kendine yer edinen kadınlar, duygusal zekâlarıyla da iş dünyasına farklı bir bakış açısı getiriyor. Kriz sonrasında özellikle erkeklerin egemen olduğu sektörlerde kadınların varlığı daha fazla hissediliyor. Üstelik cinsiyetin iş yapılmasına engel olmadığını gösteren kadınların sayısı da her geçen gün artıyor. Bu durum da, “Elinin hamuruyla, erkek işine karışma!” sözünün tarihe karıştığını gösteriyor. Uzmanlar, gayrimenkulün her bölümünde çalışan profesyonel kadınların, özellikle satış ve pazarlama konusunda erkeklerden daha başarılı bir grafik izlediğini söylüyorlar.

Kadınlar yönetimde neden önemli?
•Doğaları gereği kadın: esnek, toleranslı, yaratıcı, kendine güvenen, hevesli ve çevresiyle baş edebilen kişilik özellikleri sergiliyor.
•İşe ve uygulamalara farklı bakış açıları getiriyor.
•Duygusal zekâ farklılığı bulunuyor.
•Daha verimli ve dinamik ticari yapı oluşturuyor. (Detaycı, titiz, üretken ve toparlayıcı yapı ile katkı sağlamak).
•Rekabet edebilirliği ve performansı artırıyor. (Konut satın alma kararını verenlerin yüzde 50’den fazlası da kadın olduğundan, onların karar verici noktada olmaları önemli).
•Yenilikçi ve çevre-aile duyarlılığına sahipler.
•İletişime açık, daha geniş vizyondan düşünüyorlar.
•Somut sonuçlar talep ediyorlar.
•Düz çizgide düşünmek yerinde, bir etkenler ağını göz önünde bulundurarak, düşünme yeteneğine sahipler.

Gayrimenkulde artık kadının sözü geçiyor
Kadınlar toplumumuzda zamanla birçok sosyal hakkı elde ettiler, ancak en önemli yatırım aracı olan gayrimenkulde kadınlar ne oranda söz sahibi?

Konut alırken son söz kadınların
Kadın emlakçıların pazarlama konusunda; daha yetenekli, takipçi, politik, sempatik, pratik, olmaları onları daha başarılı yapıyor. Dezavantajları ise teknik anlamda daha yetersiz olup, inşaatlara ve arazilere gitmekte zorlanmaları. Gayrimenkul satış danışmanları kadın müşteriler hakkında, genelde kendi sosyal çevrelerine yakınlığı ve manzarayı önemsedikleri görüşünde birleşiyorlar. Ayrıca kadınların evi beğendiklerinde kiralık ya da satılık olsun işi hemen bitirdiklerini, erkeklerin ise daha zor, ‘eşime sormalıyım, incelemeliyim, düşünmeliyim’ deyip uzatmalı ve sıkıntılı davrandıklarını söylüyorlar. Kendilerine gayrimenkul, özellikle de konut satın almak üzere başvuranların çoğunlukla kadınlar olduğuna dikkat çeken emlakçılar, “Başta erkek gelse bile, ikinci defa mutlaka hanımını da beraberinde getiriyor” diyorlar. En maço erkek bile eşine göstermeden ev satın almıyor. Hanımlar, ailenin yaşayacağı konutun seçiminde büyük ölçüde söz sahibi, hatta son sözü söyleyen olarak kabul ediliyor.

Kadınların ev seçme kriterleri
- Çocukların okuluna yakınlık
- Sosyal hayata yakınlık (markete, yürüyüş yoluna, ev hanımları için samimi arkadaşlarının evlerine)
- Ulaşım imkânları
- Seçkin komşular
- Asansör
- Şık apartman girişi
- Ebeveyn banyosu
- Mutfak büyüklüğü ve dolaplarda küçük detayların düşünülmesi (mikrodalganın yeri-tepsi dolabı vs)
- Odaların ferah olması
-Dairenin cephesi

Bu haber 711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...