BAHÇE DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

BAHÇE DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Kadıncaemlak Yazarımız Sevgili Pelin Kaleci sizin için 'PRATİK BAHÇE DEKORASYON ÖNERİLERİ' verdi

12 Mayıs 2017 - 11:18

Kadıncaemlak Yazarımız Sevgili Pelin Kaleci sizin için 'PRATİK BAHÇE DEKORASYON ÖNERİLERİ' verdi



 

Hepimizin hayali bahçeli bir evde yaşamaktır kuşkusuz. Belki bahçeli eve özlem duyduğumuzdan, belkide betonlaşan kentlerin size özel yeşil alanı olmasından bahçeli evler insanları kendine çeker. Bahçeler her mevsim güzeldir. Baharda açan çiçek kokuları eşliğinde ısınan havaları fırsat bilerek dışarıda içilen çaylar, insan ayrı bir huzur ve keyif katar. Siz de bahçesi olan şanslı gruptansanız, yazımızdaki bazı pratik bilgiler ve bahçe dekorasyon örnekleri ile, sizde daha güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz.

 

Bahçe dekorasyonu yaparken ilk karar vermeniz gereken husus, alanı nasıl kullanacağınıza karar vermek olmalı. Bunun için bahçeyi bölümlere ayırmanız gerekir. Bölümlere ayırırken en doğru ayırım, yeşil alan ve diğer kullanım alanları olarak ikiye ayırmak olacaktır. Bu alanları belirledikten sonra sıra, onları ne şekilde dekore edeceğimiz ve yeşillendireceğimiz ile ilgilidir.

 

 



 

BELİRLEDİĞİNİZ YEŞİL ALAN İÇİN

Bahçe dekorasyonu yaparken, yeşil alanın önemi dışında, bu alanı nasıl dekore edeceğimiz ve nasıl kullanacağımız daha önemli. Yeşil alan için ağaçlar, çiçekler, çimenler ve diğer yeşil bitkiler kullanıyoruz. Ağaçlar bölgesel olarak değişiklik gösterebileceği gibi mevcut bahçenizde önceden dikilmiş ağaçlar da olabilir. Ağaç seçimi konusunda meyvesi olan ağaçlar seçmeyi düşünüyorsanız bunlar: Vişne, Kiraz, Kayısı, Elma, Ceviz, Üzüm, Dut ve Üzüm Asması tercih edilebilir. Meyve veren ağaçlar dışında gölgesinden faydalanabileceğiniz ağaçlar ile de bahçenizi yeşil bir görünüme kavuşturabilirsiniz.



Yeşil alanları dekore ederken kullanacağınız diğer önemli malzeme ise zeminde kullanacağımız çimendir. Çimeni, aldığınız çim tohumu ile kendiniz ekip yetiştireceğiniz gibi, hazır olarak rulo çim alıp, toprak üzerine serip daha çabuk yeşil bir zemine sahip olabilirsiniz.

Zemin ve ağaçlardan sonra bahçenizde yetiştirmek istediğiniz bitkilere bakalım. Bunlar renkli çiçekleri olan bitkiler olabileceği gibi, gölgelik ve dekoratif olarak kullanabileceğiniz bitkilerde olabilir. Çiçekli bitkileri mevsimlik olarak seçerseniz tüm yıl boyunca bahçenizde çiçek olacaktır.

YEŞİL ALAN HARİCİ BAHÇE KULLANIM ALANLARI
Yeşil alan harici bahçe alanlarının dekorasyonun en önemli unsuru ise seçilecek bahçe mobilyalarıdır. Bahçenizde mobilya seçerken dayanıklı ya da taşınabilir olmalarına dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda popüler olan ferforje mobilyalardan bahçeniz için her türlü ürün imkanı mevcut.  Bahçe mobilyası için kalabalık sofralar ve oturmak için bank kullanarak bahçe dekorasyonuna park havası katabilirsiniz.



Bunun dışında bahçe için gölgelik ve barbekü alanı de önemlidir. Bu kısım aslında biraz daha sizin zevkinizi ve ilgi alanlarınızı yansıtıyor olacak. Hazırlıklarınızı ve/veya bahçe bakımınızı tamamladıktan sonra burada sevdikleriniz ile güzel zamanlar geçirmeniz dileği ile…

Bu haber 2338 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...