Konut Sektörü Sevgililer Günü’nde Sınıfta Kaldı

Konut Sektörü Sevgililer Günü’nde Sınıfta Kaldı

Perakende sektörünün ön önemli tüketim günlerinden biri olan Sevgililer Günü, inşaat sektöründe istenilen başarıyı yakalamıyor. Son 4 yıla baktığımda konut satışlarının en az olduğu ay Şubat ayı olduğu dikkat çekiyor…

07 Şubat 2018 - 23:47

14 Şubat Sevgililer günü yaklaştı. Tüm perakende sektörü güne özel birbirinden cazip kampanyalar düzenlemeye başladı. En önemli tüketim günlerinden olan sevgililer günü inşaat sektöründe pek de umulanı vermiyor. İnşaat sektöründe 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel yüzlerce kampanya düzenliyor fakat rakamlar kampanyaların pek de işe yaramadığın gösteriyor. Son 4 yıla baktığımızda konut sektörünün en az satış yaptığı ayların başında Şubat ayı geliyor. 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü,  “Son 4 yılın Türkiye geneli konut satış istatistiklerine baktığımızda en az satışların Şubat ayında yapıldığını görüyoruz.2013’te en az satışların yapıldığı ilk 4 ay içinde Şubat ayı var. 2014’te ise 12 ay içinde en az satışın 82 Bin 597 konutla Şubat ayında olduğunu görüyoruz. 2015’te Ocak ve Eylül ayından sonra, 2016 ve 2017’de ise Ocak ve Haziran’dan sonra en az konut satışlarının yapıldığı ay yine Şubat ayına ait.2017’nin Şubat ayında da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 oranında azalma oldu. Bu veriler gösteriyor ki Sevgililer Günü kampanyalarına rağmen inşaat sektörü Şubat ayında başarılı olamıyor.”dedi. 

Konut sektörünün daha yeni ve ses getirecek kampanyalara ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Özlü, “Kampanyaların yenilenmesi, özel ödeme koşulları ile teşvikin artırılması, kampanyaların sadece bir haftalığına değil tüm aya yayılması ve ses getirecek düzeyde daha fazla ön plana çıkarılması gerekiyor” diye konuştu. 

Bu haber 771 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat