165 Metrelik İstanbul Eye

165 Metrelik İstanbul Eye

İstanbul Harem yeni bir çılgın projenin ev sahibi olacak

22 Ağustos 2016 - 10:18

İstanbul Harem yeni bir çılgın projenin ev sahibi olacak. Projenin mimarı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Şimdiden adı bile yetti yeri ve yüksekliği tartışmaların da başlamasına neden oldu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş'ın planladığı dev dönme dolap projesi şimdiden büyük ilgi gördü.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Benzeri sadece dünyada bir tane olan ve 200 yılında açılan İngiltere'nin başkenti Londrada bulunan London Eye isimli dev dönme dolap sayesinde sadece burayı görmek isteyen milyonlarca turistle her sene ülkeye büyük bir para bıraktığı biliniyor.

Tartışmasız tarihin en eski ulaşım garlarından biri olan Üsküdar Harme otogarı'nın kaldırılmasıyla bu dev proje hayata geçirilerek, Türk halkı ve turistlerin beğenisine sunulacak. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayacağı düşünülen dev dönmedolap Dünya'nın en yükseği olacak. London Eye 135 metre yüksekliğinde ve Avrupa'nın en yükseği olarak biliniyor. İstanbul eye ise 165 metre olacak ve bu anlamda en yüksek olacak. Projelendirme çalışmaları ise neredeyse tamamlanan çılgın projenin ne zaman başlayacağı ise henüz belirlenmiş değil.

Projeyi ortaya çıkartan CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ. Şimdiden siluet tartışmaları başladı bile. Projenin resmileşmesiyle her zaman Türkiye'in dev projelerine karşı olanlar İstanbul Eye için hazırda beklediği ve gerekli itirazları yapmak için bahaneleri sıralamaya başladığı gelen haberler arasında.

Bu haber 610 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...