Ankara yatırım için doğru adres

Ankara yatırım için doğru adres

Metropol kentler yapısal, bağlamsal ve sosyo-ekonomik yönden değerlendirildiğinde kentsel dönüşüm hızının en yüksek olduğu şehir Ankara olarak görülüyor. Yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye’de Ankara’nın birinci sırada yer alması Başkent’in yatırım açısından da değerli bir il olduğuna işaret ediyor.

09 Kasım 2017 - 22:13 - Güncelleme: 10 Kasım 2017 - 00:13

CNBC-E Business ve Forbes dergilerinin yaptığı araştırmada yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye’de birinci sırada yer alan Ankara’nın, yatırım açısından da en değerli illerden biri olduğu belirtildi.

Ankara’da büyük ölçekli gayrimenkul yatırım çalışmaları yapan EKN Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, kentlerde nüfus artışına bağlı artan kargaşa, ulaşım zorlukları, hayat pahalılığı, iş koşulları, eğitim, sosyo-kültürel etkinliklerin yetersizliği ya da temel sosyal haklardan yararlanamama gibi çok sayıda nedenin kişilerin göç etmelerine yol açtığını kaydetti.

Bunun en güzel örneklerinden birinin TÜİK’in yaptığı son araştırmaya göre İstanbul’dan şehri terk edenlerin sayısının ilk kez göç edenlerin sayısını geçmesi olduğunu vurgulayan Eken, şunları söyledi:
“Ankara, her yıl yapılan Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler Endeksinde İstanbul ile arasındaki 13 puanlık farkı kapatarak endeks puanını 66.13’e yükseltti. 2000’li yıllar Türkiye’deki inşaat sektörünün, özellikle Ankara’da, atak yaptığı yıllar olarak görülmekte. Yeni teknolojilerin sanayi ile birleşmesi sonucunda kent farklı yönlerden değişime uğradı. Ankara’nın özellikle son 10 yılda hızla büyümesi, “memur kenti” kimliğinin dışına çıkarak sanayi ve ticaret kenti olmasında “yaşanılabilir kent” olmasının önemli rolü var.”

Eken, EKN Group analizlerine göre de arsa getirisi en hızlı artan kentlerin başında Ankara’nın geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Kentin gelişim noktalarında 3-4 yıl önce metrekaresi 1 liradan satılan arsaların bugün 30 liralara dayanmasında dinamizmin büyük rolü var. CNBC-E Business ve Forbes dergilerinin araştırmasında da 5 milyonun üzerinde nüfus barındırmasına karşın Ankara’nın Türkiye'de ilk sırada yer alması da bu analizimizi doğruluyor. Araştırmaya göre, Eskişehir 2., Isparta 3., Trabzon 4., İstanbul 5., İzmir ise 9. sırada yer aldı. Değerlendirmelerimiz Ankara’nın hizmet sektörünün yanı sıra yüksek teknolojili üretimde, savunma, tıbbi malzeme, konfeksiyon gibi öne çıkan sektörlerle sanayi şehri özelliği göstermesiyle beraber gayrimenkul yatırımcısına önümüzdeki yıllarda daha da fazla kazandıracağına işaret ediyor. Büyük şehirlerin, zor, pahalı ve karmaşık olduğu Türkiye’de, Ankara’nın elde ettiği bu sonuç çok sevindirici.  Yıllar geçtikçe Ankara, daha da değerlenen, gelişen ve dünyaya yön veren en önemli başkentlerden biri olacak. Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere ekonomiye yön veren bütün sektörler bu gelişmelerden olumlu etkilenecek.’’

Bu haber 1664 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...