Aydın Aslandağ ’En büyük değil en iyi olmak hedefimiz’

Aydın Aslandağ 'En büyük değil en iyi olmak hedefimiz'

Fanatik Gazetesi Gayrimenkul Borsasın’da bu hafta

11 Nisan 2017 - 11:10

Fanatik Gazetesi Gayrimenkul Borsasın’da bu hafta...
 Aydın Aslandağ: ‘Kartal’dan ev almak isteyenlerin ilk adresi STCA Gayrimenkul olacak’



Kartallife-Atalar projeniz hakkında inşaatıyla ilgili gelinen son durum, satış oranı, yeni fiyatlar, kampanya ve diğer gelişmeler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Toplam 4 bin metrekarelik bir arsaya sahip Kartallife Atalar, 800 metrekarelik bir oturum alanı üzerinde yükseliyor. Projede toplam 24 adet 2+1, 76 adet 3+1, 4 adet dubleks ile birlikte toplam 104 daire bulunuyor. 2+1 dairelerin brüt metrekareleri 86 ila 117, 3+1 dairelerin 146 ila 169 ve dubleks dairelerinse 225 ila 256 metrekare arasında değişiyor. Yüzde 25 peşinatla 60 ay yüzde 0 faiz veya yüzde 25 peşinatla yüzde 0,95 faiz 120 aya kadar vade seçeneklerinden birini tercih ederek Kartallife-Atalar projemizden ev sahibi olabilmek mümkün.

Kartal’da mahalle hayatı yaşansın diye yola çıktığımız Kartallife Atalar projemizin diğer projelerden ayrılan en büyük farkı mimari yapısı ve sosyal yaşam alanları ile aile konsepti odaklı olması. Projemizin en büyük özelliklerinden biri de tüm odaların deniz manzarasına sahip olması. Odalar bir yandan Kadıköy tarafına diğer taraftan ise Tuzla tarafına doğru deniz ve adalar manzarasına sahip. Hava açık olduğu zaman Yenikapı taraflarını, Dragos tepelerini, Kadıköy’ü ve Gemlik’e kadar geniş bir manzarayı seyredebilirsiniz. Kartallife-Atalar’ın en güzel yanlarından biri de asansörden indiğiniz zaman balkona çıkar gibi ferah bir alana çıkmanız ve bu alandan tüm denizi seyredebilmeniz.

Bir kentsel dönüşüm projesi olan Kartallife-Atalar size nasıl bir kazanç sağladı?



Bildiğiniz üzere yaklaşık 30 yıldır yapı malzeme sektöründeyiz ve 2009 yılında bu sektördeki deneyimimizi inşaat sektörüne yansıtmak, kendi projelerimizi üretmek istedik. 2009 yılından 2015 yılına kadar kendi arsalarımızı değerlendirdik, fabrika inşaatı gerçekleştirdik. 2015 yılında ise Kartal Atalar’da Yuvam Kartal ile ilk konut projemize başladık. Akabinde de Mayıs 2016 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz Kartallife-Atalar projemizin temellerini attık.

Biz büyük konut projelerinden ziyade butik projeler üretmek istiyoruz. Kurumsal yapımızı oluşturduğumuz ve diğer markalarımızda sistemi oturttuğumuz için kendimize yeni bir sektör daha açmak istedik. Bu da en iyi bildiğimiz inşaat sektörü oldu. Sanayici kökenli bir aile olmamızdan dolayı para kazanmaktan ziyade ülkemiz için üretmeyi, istihdam yaratmayı seviyoruz. Şimdiki projemizin kaba inşaatında bile 50 kişi çalışıyor. Yakında ince işler başladığında burada yaklaşık 250-300 kişi çalışmış olacak. Ciddi bir istihdam yaratmış oluyoruz. Kısacası Kartallife-Atalar, ada bazlı kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini sektöre gösterdiğimiz örnek bir iş olurken, istihdam oluşturarak, yatırımlarımızı inşaat alanında doğru bir şekilde yansıttığımız bir proje oldu.

STCA Grup çatısı altında başka hangi markalar var?

Tamamen yerli marka olarak yarattığımız Artella ile ahşap kapı Tresette ile ise mutfak ürünleri ürünleri tasarımı, üretimi ve uygulaması yapıyoruz. İtalyan Çelik Kapı markası olan Okey Porte’nin aksamlarını yurt dışından getirip, aksesuarlarını ise kendimiz üretiyoruz. Ayrıca İtalya’nın en ünlü mutfak markası Pedini Mutfak’ın Türkiye Distribütörlüğünü üstleniyoruz. Son olarak ise ithal ettiğimiz Leono markamız ile mobilya aksesuarlarında varlığımızı sürdürüyoruz.

Fanatik Gazetesi’ne özel sorumuz, toplumlarda sporun birleştirici  günü hakkında yorumlarınız nelerdir?

Birçok spor dalı takım oyunundan oluştuğu için takım ruhu ortaya çıkıyor. Fanatiklik yapacaksak bile saygı ve sevgi içerisinde olmalı kanısındayım. Milli maç olduğu zaman aynı mekanda farklı takım tarafları birlikte tek yürek olarak odaklanıyor ve birleşiyoruz. Dolayısıyla spor tamamen birleştiricidir.

Sağlıktan başlarsak, spor yapan her zaman sağlıklıdır. Ayrıca gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için spora yönlendirmek lazım. Bir grup yakın dost olarak Göztepe’de 1999 yılında Örnek Gençlik Spor Kulübü’nü kurduk. Amacımız gençleri kahve köşelerinden, kulüplerden, eğlence salonlarından uzak tutmaktı. İlk akla gelen çözüm spordu. Tekvando, boks gibi kurslar açtık. Kulübe hâlâ maddi manevi destek veriyoruz. Bu kulüp sayesinde sporun sağlığa etkilerini, gençler arasında nasıl bir birleştirici güç olduğunu gördük. Ayrıca basketbol ve futbol alanlarında hizmet veren Kastamonu Spor Kulubü’ne sponsorluğumuz bulunuyor. Yani kendi memleketimizin takımına…

 



NEO YAPI ile ‘Gidip Yerleşin Bolluca’ya

Bolluca’nın en merkezi caddesi üzerindeki konumuyla öne çıkan Neo Bolluca 4; etrafı güvenlikle çevrili 4 blok, 8 ticari dükkan ve 136 adet 2+1 ve 3+1 daireden oluşuyor. Metroya 5, 3. Havalimanı’na 15 dakika uzaklıkta bulunan proje, her zamanki gibi kaliteli ve verimli malzemelerin kullanıldığı; Fitness salonu, otopark, güvenlik ve açık yüzme havuzları gibi olanaklar sunan yeni nesil bir proje.

Kağıthane’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi ‘İstova’nın temelleri atıldı

İstanbul’un en hızlı gelişen ve yüksek yatırım değeri taşıyan bölgelerinden Kağıthane’de Yamaç Yapı tarafından hayata geçirilen ‘İstova’ projesinin temelleri düzenlenen törenle atıldı. 24 ayda teslim edilmesi planlanan proje, toplam 600 bağımsız birimden oluşuyor.

Rönesans’ın Gençleri “Geleceği” Tasarlıyor

Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine “sürdürülebilirlik” kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının üçüncüsünde ödül alan geleceğin genç yaratıcıları 6 Nisan’da TED Rönesans Koleji’nde düzenlenen törende açıklandı.

5 projede 1 milyar TL’lik yatırıma imza atıyor

İnşaat sektöründeki yatırımlarına hız veren Invest İnşaat, 3 yıl içinde 1 Milyar TL’lik yatırımla 3.150 konut, 260 bin metrekare ofis ve 410 ticari üniteyi hayata geçirmeyi planlıyor. 25 yılı aşkın süredir inşaat ve tekstil sektörlerinde aktif şekilde faaliyet gösteren Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, 3 yıl içinde Ayazağa, Başakşehir ve Veliefendi’de toplam 5 projeye imza atacaklarını belirtti.

Heafey Group, Condo-Hotel konseptini Türk yatırımcılarla tanıştırdı

Dünyaca ünlü Fort Lauderdale plajının tam karşısında iki binadan oluşan, nefes kesen Atlantic Okyanusu manzaralı Ocean Conrad Resort 24 katlı olup 6’ncı kat ile 17. katlar arası condo hotel, 18 ile 24’üncü katlar arası rezidanstır. Ocean Conrad Resort, Türk yatırımcılara Florida yaşam stilini sunarken aynı zamanda yatırıma para kazandırmayı amaçlıyor.

Geri sayım başladı…

Şehirlere marka değeri kazandıran, kuvvetli markaların buluşma noktası Marka Şehirler Zirvesi’nde geri sayım başladı. Sait Halim Paşa Yalısı’nda 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek 2. Marka Şehirler Zirvesi’nde, şehirlerin markalaşma sürecinde hak ettiği değeri doğru algıyla ortaya çıkarmak ve uluslararası yatırımlara zemin oluşturulmasına yönelik konuşmalar ve kararlar ele alınacak.

Bu haber 988 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...