Emlak vergisi bu ay ödenecek

Emlak vergisi bu ay ödenecek

Emlak vergisi borç sorgulama, borç ödeme sistemi, Emlak vergisi sorgulama ve 2016 yılında emlak vergisi ne kadar olacak? Bu ay başlayan emlak vergisi ödemeleri nisan ve mayıs aylarında da devam edecek

04 Mart 2016 - 21:28

Emlak vergisi borç sorgulama, borç ödeme sistemi, Emlak vergisi sorgulama ve 2016 yılında emlak vergisi ne kadar olacak?
Bu ay başlayan emlak vergisi ödemeleri nisan ve mayıs aylarında da devam edecek. İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında gerçekleşecek.



Evini kiraya verenler ne kadar vergi ödeyecek?

2015 yılında evini kiralayanlar da emlak vergisi ödemek zorunda. Evini kiraya veren ev sahiplerinin kira geliri 3 bin 600 TL’den, işyerini kiraya verenlerin ise kira geliri 29 bin TL’den yüksekse emlak vergisi ödemek durumunda. ödemeyenler için gecikme cezası uygulanıyor.

2016 emlak vergisi zamanı geldi. Emlak vergisi, tüm konut sahiplerini ilgilendiren bir vergi çeşidi olmakla beraber her şeye zam yapıldığı gibi ne yazık ki  emlak vergisine de çeşitli dönemlerde zam yapılmakta. Emlak ve konut vergisini zamanında ödemeyen yurttaşlar ödemedikleri vergi meblağlarına düzenli olarak yapılacak zamlardan etkilenmektedirler.

Emlak vergisi son ödeme tarihi nasıl öğrenilir?

Emlak vergi borcunu internet sistemi üzerinden online olarak sorgulama talihine sahipsiniz ve internet üzerinden vergi ödemesi yapmak için kredi kartınızı kullanabilir, senelik dönemler halinde istenen emlak ve konut vergileri ödemelerini isteyen yurttaşlar mevcut sistemin sağlamış olduğu taksit imkanlarını kullanarak iki dönem halinde ödeyebilir. Emlak vergisi borç sorgulama, emlak vergisi borç ödeme ve emlak vergisi ödeme dönemleri ne zaman ortaya çıkıyor? haberimizin içeriğinde.
Emlak vergisi ödeme sistemi

İlk ödeme sene ilk döneminde yapılabileceği gibi ikinci ödemede sene son çeyreğine eşit gelen 2016 yılı Kasım ayının belli dönemlerinde yapılabilir. Yeni bir ev alan vatandaş almış oldukları evin bağlı bulundukları belediyeye emlak vergisi bildirimi yapabilirler.

2016 yılında Emlak vergisinin ilk taksiti Mayıs ayında itibariyle sona erecek. Ev sahipleri, arsa sahipleri emlak vergisi 2016 sorularınızı bu haberde. Emlak vergi ödemesini unutmamak adına emlak verginizi şimdiden ödeyebilirsiniz. Emlak vergisi neden bu kadar fazla diye şaşıranlar olabilir. 4 senede bir gelen beyanname dönemi yüzünden emlak vergilerini zamlı olarak ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Emlak vergisi borç sorgulama


Emlak vergisi borçları sorgulamak adına ikamet ettiğiniz yerin belediyelerinden ve belediyelerin resmi sitelerinden e-belediye bölümü ile emlak vergisi sorgulanabilir. Şayet bağlı olduğunun belediyenin e-belediye uygulaması yok ise direk belediyeye gitmeniz gerekir.

Ek olarak emlak vergisi borç sorgulama işlemlerini e devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Emlak vergileri Mart ayında başlar ve Mayıs ayında son bulur. Ödemediğiniz taktirde devlet size ceza polistasını uygular. Borcunuzun üzerine faiz eklenir ve devlet bunu sizden ileri bir tarihte tahsil eder.

Emlak vergisi sorgulama zamanlarını ve diğer vergi beyannamelerini GİB gibişi yaparak sorgulayabilir ve öğrenebilirsiniz.

Emlak vergisi borç ödemeleri kredi kartı ile de yapılabilir.Ayrıca emlak vergisi borç sorgulama sistemini İstanbul Büyükşehir Belediye sitesinden evrak takip, hane vergisi sorgulama, bina aşınma oranları, tahakkuk bilgileri sorgulama, İnşaat maaliyet bedel sorgulama, sicil arama, çöp toplama saatleri öğrenme gibi işlemleri de kolayca gerçekleştirmektedir.

Emlak vergisinin yanında belediyelerden çevre vergisi ve temizlik vergileri de ödenebilir. Emlak vergisini internet yoluyla da ödeyebilir borçlarınızı bitebilirsiniz. Emlak vergisinin ikinci taksit dönemi ise Kasım ayında başlar ve yıl sonuna kadar devam eder. Emlak vergisi borç öğrenme ve vergi sorgulama ile ilgili tüm bilgiler aşağıda ki linkte mevcut.

 

Ajans Haber

 

Bu haber 800 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...