EN KULLANIŞLI ODA BÖLME FİKİRLERİ

EN KULLANIŞLI ODA BÖLME FİKİRLERİ

En kullanışlı oda bölme yöntemleri hangi odanızı hangi amaçla böldüğünüze bağlı olarak değişir.

20 Ağustos 2017 - 21:17

EN KULLANIŞLI ODA BÖLME FİKİRLERİ

Bizim coğrafyamızdaki klasik ev mimarisi anlayışında genellikle geniş salonlar yapılır. Salon için bu kadar büyük bir alan ayrıldıktan sonra, geri kalan odaların büyüklüğü ve kullanışlılığı pek önemsenmemektedir. Geniş salonları daha kullanışlı bir hale getirmek için çok farklı oda bölme yöntemleri kullanabilirsiniz. Bunların içerisinde boncuktan perdeler, ev içi jaluzi modelleri gibi daha basit ve portatif özelliklere sahip bölme araçları olduğu gibi, köpük duvarlar gibi daha kalıcı ve profesyonel bölme araçları da tercih edilebilir.

En kolay uygulanabilir olanı ve en uygun fiyatlı olanların başında tabiki paravanlar gelir. Paravanlar ile büyük salonlarınızın bir kısmını farklı bir konseptte, diğer kısmını çok farklı bir konseptte dekore edebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemi salonunuzun ya da odanızın bir kısmını televizyon izleme, misafirlerinizi ağırlama, sosyal aktiviteleriniz için ayırırken diğer kısmını kitap okuma, ders çalışma, işlerinizi yapma gibi daha çok profesyonel aktiviteleriniz için ayırabilirsiniz. Eğer evinizde hobileriniz, hobi malzemeleriniz için ayrı bir yer yoksa odanızın içerisinde paravanla ayrılmış hobi bölümü de yapabilirsiniz. Bunun için farklı tarzdaki paravanları kullanabileceğiniz gibi aynı şekilde sık boncuklar ile örülmüş perdeler veya jaluzi tarzı perdeler de kullanabilirsiniz.

ODA BÖLMESİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Odayı ikiye bölmek istediğinizde, her iki kısımda halı kullanımına dikkat etmelisiniz. Farklı modelde halı kullanımı bağımsız iki alan izlenimine yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra ışıklandırma konusuna maksimum düzeyde özen göstermeniz gerekmektedir. Farklı tonlarda ışıklandırma kullanarak farklı bölmeye vurgu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra mobilya kullanımına da dikkat edilmelidir. Farklı şekillerde ve özelliklerde mobilya kullanımı ile olumlu sonuç elde etmeniz mümkündür.

Oda bölme fikirleri denildiğinde sadece perde, paravan, alçıpan, kapı gibi unsurlar akla gelmemelidir. Bunun için kullanılabilecek hazır mobilya çeşitleri mevcuttur. Örneğin, odanın enine uygun bir kitaplık kullanarak rahat bir şekilde iki alan elde etmiş olursunuz. Metrekare bazında küçük evlere sahip olan kişiler için oda bölme fikirleri çok önemlidir. Bu sayede fazla oda sayısı elde edilerek daha rahat kullanım imkanı elde edebilirsiniz.

Siz de odanızın çok büyük olmasından ya da evinizde yeterli oda bulunmamasından şikayetçiyseniz bütçenize en uygun oda bölme fikirleri konusuna yoğunlaşabilirsiniz. Bu sayede rahat bir nefes alabilirsiniz.

İŞTE SİZE BİRKAÇ ÖNERİ;

PANEL BÖLMELER

Büyük odaları daha verimli kullanabilmek için oda bölme panelleri gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Çeşitli dekoratif şekillerde sunulan bu paneller öncelikle ofislerde tercih edilmektedir. Son dönemlerde evlerde de bu panellere rastlamak mümkündür. Özellikle ahşap malzemeden yapılan modeller hem estetik hem de pratiklik sunmaktadır. Odayı ikiye nasıl bölerim sorusunun ilk yanıtlarından olan panelleri dikkatli bir şekilde tercih etmenizde fayda vardır. Odanızın hakim rengine uygun olan modelleri seçmelisiniz. Bu sayede odanızı dilediğiniz şekilde bölerek daha kullanışlı alanlar elde edebilirsiniz.

KİTAPLIK BÖLMELER

Özellikle salon alanine yemek odaı alanı ile ayırmak için çok kullanışlı bir yöntemdir. İhtiyacınız olan renk, ebat ve tasarımda hem hazır hemde özel yapım olarak satın almanız mümkündür.

PARAVAN BÖLMELER

Odayı bölme yöntemleri incelendiğinde paravanlar ön plana çıkmaktadır. Oda bölme paravan modelleri son derece şık ve çeşitli şekillerde beğeninize sunulmaktadır. Hazır olarak birçok firmada bulabileceğiniz bu paravanların bakımı da son derece kolaydır. Başta yapı marketleri olmak üzere dekorasyonla uğraşan birçok firmada bulabilirsiniz. Dilerseniz bu paravanları düz bir şekilde alarak kendi zevkinize göre boyalarla renklendirebilirsiniz. Ya da profesyonel olarak hizmet alarak en uygun paravanlarla odanızı bölebilirsiniz.

PERDE BÖLMELER

Büyük odaların dekorasyonu zordur ve masraflıdır. Odaların bölünmesi kullanım kolaylığını beraberinde getirmektedir. Özellikle evin yapısını değiştirmeden odaları bölmek isteyen kişiler için oda bölme perdeleri önemli bir alternatif olmaktadır. Dilediğiniz bölgede birbirinden renkli perdeleri kullanarak odanızı bölebilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz zaman perdeyi açarak yine tek bir alan elde etmiş olursunuz. Bunun için kalın kumaş perdelerin yanı sıra stor tarzı perdeleri kullanabilirsiniz. Odada hakim renge uygun perde tercihi yapmanız durumunda sonuç olumlu olacaktır.

SÜRGÜ KAPI BÖLMELER

Duvar içinde ya da dışında çalışabilen farklı sürgü mekanizmalarına sahip kapılar günümüzde revaçtadır. Oda bölmek için sürgülü kapı tercih eden kişiler genellikle cam modellere yönelmektedir. Bu sayede odada farklı iki alan elde edilse de görsel bütünlük korunmuş olmaktadır. Bu sistemin bir diğer artısı da dilediğinizde sürgü yardımıyla kapıyı tamamen açarak yine tek alan elde edebilmenizdir. Buna ihtiyacınız olmadığında ise ahşapla desteklenen kapılar ayrı iki oda elde etmenizi sağlayacaktır. Bu sistemde çeşitli motiflerle süslenmiş modeller mevcuttur.

ALÇIPAN BÖLMELER

İsteğe göre yalıtım malzemesi içeren alçıpanlar sayesinde tamamen kapalı duvar şeklinde ayrı bölmeler elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra geçişi sağlayacak boşluk bırakarak ya da daha estetik şekillerde yarı kapalı bölmeler elde edebilirsiniz. Alçıpanlara değişik motifler uygulanarak görsel zenginlik elde edilebilmektedir.

DOĞAL GÖRÜNÜŞLÜ BÖLMELER Özellikle restaurant ve cafelere uygun bir bölme sistemidir. Mekana daha canlı ve doğal bir hava katar. Evinizde bu şekilde bir bölme sistemi kullanmayı düşünüyor iseniz bambo dallarını kullanarak da dekoratif, doğal ve şık bir görüntü yaratabilirsiniz.

Bu haber 7720 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...