Erguvan Premium projesinden ayda bin 190 TL taksitle konut fırsatı

Erguvan Premium projesinden ayda bin 190 TL taksitle konut fırsatı

Erguvan Premium Residence müşterileri isterse %20 peşinatı teslime erteleyecek veya %40 peşinatı 2 yıla taksitlendirip geriye kalan %60'ı kredi ödeyerek aylık bin 910 TL'den başlayan 120 aylık taksitlerle konut alabilecek

05 Şubat 2017 - 09:08


Erguvan Premium Residence müşterileri isterse %20 peşinatı teslime erteleyecek veya %40 peşinatı 2 yıla taksitlendirip geriye kalan %60'ı kredi ödeyerek aylık bin 910 TL'den başlayan 120 aylık taksitlerle konut alabilecek.
Erguvan İnşaat bugün İstanbul Kurtköy’ün en prestijli yerinde yükselen Erguvan Premium Residence projesinin lansman toplantısını yaptı. Toplantıda kaba inşaatının yüzde 78'i tamamlanan ve 295 bin TL fiyatlarla satışa çıkan Erguvan Premium Residence projesinden ayda bin 190 TL ödenerek konut sahibi olunabileceği kaydedildi.
Toplantıda Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı konuştu. Emre Maraşlı, Erguvan İnşaat’ın bugüne kadar İstanbul’da Ataşehir, Dragos ve Kurtköy’de iddialı birçok projeye imza attığına dikkat çekerek konuşmasına başladı.

Erguvan İnşaat 2016’yı temkinli geçti
Maraşlı,  Erguvan Gold ve Erguvan Platium, W Bahçe, Q  Bahçe, Wroof, WLoft, Avlu gibi tamamlanan ve teslim edilen konsept Erguvan İnşaat projelerinden söz etti.  Her sene 2-3 projeye imza attıklarını söyleyen Emre Maraşlı, 2016’daki gelişmeler nedeniyle ekonominin durumunu iyi görmeyerek frene bastıklarını, proje geliştirmek yerine kurumsal yenilenmeye gittiklerini ifade etti.  Şirket içi görev paylaşımı, yazılı olmayan şirket değerlerini yazılı hale getirme gibi konulara ağırlık verdiklerini dile getiren Maraşlı, Erguvan İnşaat’ın yeni logosunu da basına sundu.

Yeni proje insanlara sorularak şekillendi
Emre Maraşlı ardından da yeni proje Erguvan Premium Residence’ın lokasyonuyla ilgili bilgiler verdi.
Emre Maraşlı, “Burası çok merkezi bir yerde… Teknopark’ın kapı komşusu, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Via Port AVM’ye yürüme mesafesinde. Çok düşündük burada nasıl bir proje geliştirelim diye. Sonuda sitesini yaptık” diyerek, www.buradaneolsun.com sitesi üzerinden 12 bin kişiden görüş alınarak projeyi tasarladıklarını, projesinin isminin dahi bu şekilde kararlaştırıldığını söyledi.

Projede fiyatlar 295 bin TL’den başlıyor
Emre Maraşlı projedeki fiyatlar ve ödeme seçenekleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
Erguvan Premium Residence fiyatları 295 bin TL’den başlıyor 1 milyon 100 bin TL’ye kadar yükseliyor.
Ödeme seçeneği olarak Erguvan Premium Residence müşterileri isterse %20 peşinatı teslime erteleyecek veya %40 peşinatı 2 yıla taksitlendirip geriye kalan %60'ı kredi ödeyerek aylık bin 910 TL'den başlayan 120 aylık taksitlerle konut alabilecek.
Emre Maraşlıı bu konuda, "“Kira çarpanımız ise mantıklı! 1500 TL kirası olan bir konutumuzun vadeli masrafı 315.000 TL. Yani 210 kira çarpanımız var. Hem kira çarpanımız çok uygun, hem de çok fazla değerlenme bekliyoruz. Umarız bu projemizle daire sahiplerine çifte kazanç sağlayabileceğiz” dedi.

Emre Maraşlı proje hakkında tanıtım filmleriyle birlikte şu bilgileri verdi:
Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün en prestijli yeri Ankara Caddesi üzerinde bulunan 10 bin 350 metrekare büyüklüğündeki arsada 9 katlı 2 blok halinde yükselecek. Erguvan Premium Residence projesinde  1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daire seçenekleri  bulunan 284 konut bulunacak.
Erguvan Premium Residence projesi, Kurtköy'de Teknopark'ın yanında yükseliyor. Proje Sabiha Gökçen Havalimanına ve TEM gişelerine 3 dakika mesafede konumlanıyor. 38 Bin metrekare alan üzerinde konumlanan projenin yakınında 11 büyük firma merkezi, 5 üniversite kampüsü ve metro durağı bulunuyor. Projede Kurtköy'de oturmak zorunluluğuna sahip beyaz yakalı çalışanlar hedefleniyor.

Çevre dostu proje
Proje, çevre dostu LEED Gold sertifikası adayı olarak yeşil bina hedefi ile şekilendirildi. Bu alanda projenin dikkat çeken özellikleri arasında atık suyun yeniden kullanımı, geri dönüşüm ve sürdürülebilir enerji kullanımı yer alıyor. Projenin sosyal olanakları içinde havuz, kapalı otopark kafeterya, sauna, hamam, spa, toplantı ve müzik stüdyoları bulunuyor.
Projeye 45 milyon yatırım yaptıklarını söyleyen Emre Maraşlı, toplam ciro hedefinin 140 milyon olduğunu açıkladı.

Kaba inşaatı neredeyse tamamlandı
Kaba inşaatının yüzde 78’inin tamamlandığını belirten Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, “Kaba inşaatın yüzde 78 tamamlandı. Lansman için piyasanın biraz durulmasını bekledik. Ama müşteriler korkmasın. Yine topraktan fiyatına satıyoruz” diye konuştu.

‘’20 yıl vadeyle konut inandırıcı değil’’
Emre Maraşlı bir soru üzerine Emlak Konut’un 20 yıl vadeyle ev kampanyasını anlamlı bulmadığını ifade etti.  Başlatılan bu vade kampanyasının TL bazında anlamsız olduğunu vurgulayan Maraşlı, alıcıların vade seçeneklerini öğrendikten sonra 150 TL'lik fark için 20 senelik ödeme planını tercih etmeyeceğini bu niyetle satış ofilerine gidenlerin biraz daha bütçelerini zorlayıp 10 yıllık kredi alacağını belirtti.
Maraşlı, "Maraşlı, “ Bu kurumlar sürekli bir müdahale halindeler. Sektörü hareketlendirmek istiyorlar, sağ olsunlar. Ama acı bir gerçek var. 240 ay vade bir şakadır. 120 ay ile 240 ay vadenin taksitleri arasında 150-200 TL fark var. Tüketici 20 yıl borç stresine gireceğine sigarayı bıraksın daha iyi. En azından hem ömrü uzar hem de 20 yıl strese girmez” diye konuştu.
Emre Maraşlı, 20 yıl vadeyle konut satışının gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine bir satış stratejisi olduğunu vurgulayarak gerçekliği olmadığını da kaydetti.
Maraşlı ayrıca, "120 ay ile 240 ayın taksitleri arasında 150 TL fark var. Tüketici 150 TL için 20 yıl bu strese gireceğine sigarayı bıraksın daha iyi.Hem ömrü uzar hem de bu strese girmez" dedi.

Sonraki projeler için referandumu bekliyor
Sonraki projeleri için Nisan ayındaki referandum sonuçlarını beklediklerini açıklayan Emre Maraşlı, 2017 senesi için yine Kurtköy'de 3+1 ve 4+1'lerin ağırlıkta olduğu, yeşil alanı bol bir proje planladıklarını ifade etti. Maraşlı, başka bir markayla Gebze Çayırovada'da yeni yatırımlar yapmaya hazırlandıklarını da ifade etti.
2017 yılına ilişkin öngörülerde de bulunan Maraşlı, 9 Nisan’da yapılması beklenen referandum belirsizliğinden dolayı piyasalarda bir durgunluk yaşandığını, referandumdan sonra öngörülebilirliğin artacağını, yılın ikinci yarısında daha canlı bir piyasa yaşanacağını kaydetti.

"Fiyatlar artacak"
Konutta maliyetlerin arttığına da vurgu yapan Maraşlı, “Piyasa şu an belirsiz. Birçok kampanya yapılıyor. Fakat korkular giderildiğinde müteahhidin yapacağı ilk iş fiyatları artırmak olacaktır.  Özellikle Kurtköy gibi rekabetçi bölgelerde fiyatlar daha da artacak” dedi.

Emre Maraşlı bu konunda şunları söyledi:
“Her kriz bir fırsattır. Suriye ile ilgili barış görüşmeleri olumlu sonuçlanabilir.  Emlak Konut’un kampanyaları sektörü bir süre ayakta tutabilir. Kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılmış olması yenileme çalışmalarını hızlandırabilir. Doların yükselmesi ve buna karşılık 1 milyon dolarlık ev alana vatandaşlık hakkı verilmesi yabancıların Türkiye’ye ilgisini artırabilir. Ancak bütün bu pozitif şeyler negatife de dönebilir.  Dolar stabil hale döner ve herkes biraz daha fazla önünü görebilirse elbette bu sene de konut sektörü için rekor senesi olabilir…”

''Satamıyorlar sonra hücre evler çıkıyor''
Emre Maraşlı ayrıca, "Kurtköy butik bir yer. Bazı bölgelerde binlerce konut yapıyorlar. O size hücre evi dediğimiz yerlerde her yıl 4 bin konut reklamı çıkıyor. Yapıyorsunuz da bu evleri kime satacaksınız. Kimler oturacak. Reklamı basarsınız satılır ama kim oturcak. İşte böyle hücre evlerine döner” şeklinde ifadelerde bulundu. 

Bu haber 949 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...