Evden eve taşınırken ne yapmalı?

Evden eve taşınırken ne yapmalı?

Bir evden diğerine taşınırken stresli günler de sizi bekler

21 Mart 2016 - 08:50

Bir evden diğerine taşınırken stresli günler de sizi bekler. Yapacağınız iyi bir planla bu stresi azaltabilir ve eşyalarınızı kolayca diğer eve taşıyabilirsiniz.



Ev taşımak uzun süreli bir plan gerektiriyor. En azından birkaç hafta önceden bulunduğunuz evi gözden geçirmeniz gerekir.

Mevsim değişikliğinde yaptığınız gardırop temizliğini bu sefer bütün evinizde uygulamanız gerekiyor. Eski ve kullanılmayan eşyalarınızı atmalısınız. Kullanılabilir fakat yeni evinize götürmek istemediklerinizi ise uygun bir ücret karşılığında eski eşyalarla ilgilenen mağazalara satabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra sıra kalan eşyaların paketlenmesine gelir. Oda oda yapacağınız paketlemede kırılacak eşyaları ve diğerlerini ayrı ayrı kolilere doldurmanız daha güvenli olacaktır. Kolinin içindeki eşyaların hangi odaya ait olduğunu ve koli içerisindeki eşyaların hangi özelliğe sahip olduğunu mutlaka koli üzerine not ediniz. Taşınma sırasında meydana gelebilecek kayıpları azaltmak ve takip etmek amaçlı bu kolilerinizi de bir liste haline getirmeniz gerekir.

Beyaz eşyalarınızın ve mobilyalarınızın kullanım kılavuzlarını okuyun. Eşyaların nasıl sökülmesi ve yeniden nasıl mote edilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi edinin. Ayrıca buzdolabınızı ve derin dondurucunuzu taşınmadan birkaç gün önceden mutlaka boşaltın.

 

Taşınmadan önce yeni evinizin yerleşim planına karar verin. Böylece eski evinizden getirdiğiniz kolilerin doğru odalara dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra sıra elektrik, su, doğalgaz vb. gibi aboneliklerinizin iptali ve yeni evinize tekrar bağlanması için gerekli başvurular. Bunları mutlaka taşınmadan birkaç gün önce yapın.

Eşyalarınızın taşınabilmesi için ayrıntılı bir nakliye şirketleri araştırması yapın. Hem güvence hem de ücret olarak size en uygun nakliye şirketinizi seçtikten sonra onlara mutlaka yeni eviniz ile ilgili yaptığınız yerleşim planınızı verin. Böylece kolileri doğru odalara taşıyacaklardır.

Eski eviniz ile ilgili yapmanız gerekenler bittiğine göre yeni evinizin temizliğine geçebilirsiniz. Bu temizliğiniz oldukça ayrıntılı ve yorucu olacaktır. Bunun için gerekirse temizlik şirketlerinden yardım almanız da mümkün.

Adres değişikliğinizi bildirmeniz zorunlu olan abonelik ve kayıtlarınız var ise adres değişikliği bildirinizi bu yerlere iletmeyi unutmayın.

Taşınma gününüzde tek irtibatınız nakliye şirketi olacaktır. Onlardan önce yeni evinizde olmaya gayret gösterin. Böylece adres ve eşya yerleştirme konusunda eksiklik ve yanlışlıklar meydana gelmeyecektir.

Taşınırken yapmış olduğunuz koli listenizi taşınma esnasında kontrol edin. Eksik bir durumda nakliye şirketiyle direkt temasa geçmeniz gerekir.

Bu haber 569 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat