Fatma Vatansever ’Kadın çalışma hayatının içinde var...

Fatma Vatansever 'Kadın çalışma hayatının içinde var olmalı'

Aydınlık Gazetesi Kültür Sanat Editörü Sevgili Fatma Vatansever konuğumuzdu

10 Kasım 2016 - 10:57

Aydınlık Gazetesi Kültür Sanat Editörü Sevgili Fatma Vatansever konuğumuzdu. Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetimiz Perşembe gününüze renk katacak..Satırlarımızda..



1. Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Bu konuda hem olumlu hem de olumsuz çok fazla örnekle karşılaşıyorum. Haber için karşı karşıya geldiğim sporcu, sanatçı kadınlarla umutlanırken öte yandan kıyafeti, yaşam tarzı yüzünden dışlanan, dışlanmanın ötesinde zihinsel, ruhsal ve fiziksel şiddete maruz kalan kadınları gördükçe de umudum yarıda kesiliyor.

Kadın toplumun temel dinamiklerinden biridir. Toplumsal rolüyle 'anne'dir. Bu konumuyla toplumdaki bireylerin gelişimini ve dönüşümünü üstlenmektedir. Bu yüzden kişisel fikrimce önce kadını bilinçlendirmeliyiz. Kadına biçilen roller yerine kadının kendi için karar verip aldığı rolü üstlenmesini sağlamalıyız. Kadın aktif olarak çalışma ve sosyal hayatın içinde olmalı.

2. Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Çalışan genç bir kadın olarak tavsiyem kadının eve tıkılıp kalmaması. Kadın çalışma hayatının içinde var olmalı. Çalışma hayatında 'kadın'a ne yazık ki henüz tam anlamıyla yer verebilen bir toplum değiliz. Çeşitli ayrımcılıklar, mobbingler... Genç kadınlara ise tavsiyem çetin şartları olan çalışma hayatında hangi zorlukla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar direnç göstermeyi elden bırakmadan hayallerinin peşinden gitmeleri.

3. Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Bahçeli bir evde büyüdüğüm için İstanbul’un iç içe geçen yapıları arasında evde öncelikle aradığım özellik genellikle bahçeli evler şehirden uzak olduğu için ferah bir balkona sahip olması. Aslında bakarsanız ferahlık kriterim evin geneli için geçerli. Ve sanırım bir lokasyon olarak işime yakın olması. İstanbul trafiği gibi bir gerçekle yaşarken bu önemli bir kriter.

4. İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İşim Beyoğlu'nda olduğu için tek vasıta ile ulaşabileceğim semtler öncelikli tercihim elbette. Yolun uzunluğunu göz ardı edecek olursak eğer Anadolu yakasında da Kadıköy ve Üsküdar'ın bazı semtleri tercih edilebilir. Yatırım yapacak imkanım olsaydı da Moda ilk tercihim olurdu.

5. Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Yukarı da saydığım balkon ve ferahlık kriterlerim var. Bunun dışında çok alçak olmayan tavan ve sıkışık olmayan mutfak.

6. Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kadın ev hanımı ise ev onun yaşamının büyük bir bölümünü karşılayacağı için asıl karar mercii o oluyor sanırım. Ama tek bir kişi değil de evi paylaşacak herkesin kararda önemli payı olmalı bence.

Bu haber 1001 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...