HUZURLU BİR YATAK ODASI DEKORASYONU NASIL OLMALI

HUZURLU BİR YATAK ODASI DEKORASYONU NASIL OLMALI

Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında 'HUZURLU BİR YATAK ODASI DEKORASYONU NASIL OLMALI' sorusunu bizler için cevapladı  

30 Mayıs 2017 - 11:42

Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında 'HUZURLU BİR YATAK ODASI DEKORASYONU NASIL OLMALI' sorusunu bizler için cevapladı

 



Yatak odası yoğun bir günün sonunda bizi karşılayan, yorgunluğumuzu atıp dinlendiğimiz ve sabahları da yeni güne hazırlanırken işimizi kolaylaştıran, bize enerji veren bir oda olmalıdır. Yatak odanıza dekorasyon yaparken  sadece mobilyanın göze hoş gelmesi değil, odanın işlevselliğini de mutlaka öncelikli olarak göz önünde bulundurmalısınız. Yatak odanızda belirleyeceğiniz tema ve tarz mutlaka size yormayacak, dinlendirecek, işlerinizi kolaylaştıracak ve rahatınızı sağlamaya yönelik olmalı.

 



 

İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK BAZI İPUÇLARI

 

Yatağınızı doğru seçin

 

Hem odada göze çarpması hem de işlevsellik açısından yatak,  odanın en önemli öğesidir. Sağlığınızı da düşünerek rahat uyuyabileceğiniz, terletmeyecek, vücut tipinize uygun ve ağrılara yol açmayacak bir yatak seçmeye özen gösterin. Yatak örtülerinizi oda için seçtiğiniz renklere uyumlu seçin. Yatak odası renkleri olarak nötr renkler, açık tonda ve pastel renkler daha uygundur. Parlak renkler fazla enerji yaydığından dinlendirmek yerine sizi yorabilir.



 

 

İhtiyacınıza göre doğru mobilyaları seçin

 

Mobilya seçerken, ilk olarak eşyalarınızı ve günlük rutininizi gözden geçirerek hangi mobilyalara ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Kaç kapılı dolaba ihtiyacınız olur, tuvalet masası kullanıyor musunuz, etajer gerekir mi, duvara raf sistemi kurulmalı mı? İhtiyacınızdan fazlasını ya da daha azını içeren bir mobilya takımı almayın.



Eşyalarınız arasında eğer yatak odasında durması gerekmeyen, portmantoya, yüklüğe, balkona ya da banyoya kaldırabilecekleriniz varsa ayırın. Yatak odasını depo gibi kullanmamaya özen gösterin. Geniş yatak odalarında yatak ucuna uzun bir puf koyarsanız yatak örtünüzü ve dekoratif yastıklarınızı gece yatarken kolayca buraya kaldırabilirsiniz. Yine geniş yatak odalarında ufak bir çalışma masası düzenlemesi de yapılabilir.

 



 

Bazalı yataklar ile yer kazanın

 

Küçük odalar için bazalı bir yatak daha kullanışlı olur. Geniş odalarda ise seçtiğiniz tarza uygun bir yatak başıile dekorasyonu zenginleştirebilirsiniz.



 

Doğal ışığa önem verin

 

Yatak odasının gündüzleri bol ışık alması, güne daha dinç ve hızlı hazırlanmanızı sağlar. Öte yandan geceleri yatarken içeri ışık sızması sizi rahatsız edebilir. Yatak odası için perde seçerken hem tül, hem de koyu renk ya da kalın kumaşlı bir perde seçmeniz gerekebilir.



 

Yatak odası için aksesuar seçimi

Aksesuar kullanımını abartmamaya çalışın. Yatağınızın başına bir tablo asabilirsiniz, desenli halı serebilirsiniz, şık abajurlar seçebilirsiniz, pencere önüne farklı tasarımı olan bir tekli koltuk koyabilirsiniz. Ayna da yatak odasına ışık katan ve odayı daha ferah gösteren aksesuarlardandır. Ancak esas süsleme görevini nevresim takımınıza ve yatak örtünüze bırakın. İyi kumaşlardan, güzel desenli ve odaya uyumlu renklerde nevresim takımları ve örtüler tüm odanın havasını değiştirebilir.



Başucunuzda bir lamba her zaman kullanışlıdır. Gece kalkmanız gerektiğinde karanlıkta kalmazsınız. Ayrıca yatmadan önce kitap okumayı sevenler için de gereklidir. Eğer oda darsa ve komodin için yer ayıramıyorsanız, duvardan aydınlatma kullanabilirsiniz. Çok şık, her tarza uygun, modern ya da klasik aplikler arasında tarzınıza uygun olanları mutlaka bulabilirsiniz. Renkli bir yatak odasında ısrarcıysanız, canlı renkleri aksesuarlarda ve küçük parça mobilyalarda tercih edin.

Bu haber 5636 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...