İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar...

İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar 'Nitelikli yaşam alanları gerekli'

Nitelikli yaşam alanları gerekli' Gayrimenkul Sektöründe isminden sıkça söz ettiren İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Fanatik Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

28 Şubat 2017 - 09:13

Nitelikli yaşam alanları gerekli'
Gayrimenkul Sektöründe isminden sıkça söz ettiren İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Fanatik Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.


İnvest İnşaat’ı tanıyabilir miyiz?

İnvest Grup olarak inşaat, tekstil ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. İnvest iİnşaat olarak geçmişte birçok konut, ofis ve fabrika binaları yaptık. Şu anda ise Artaş ve İnvest inşaat ortak girişimi olarak Vadistanbul projesini 3 etap olarak geliştiriyoruz. Aynı zamanda diğer ortak girişimlerimiz ile Express 24, Göl Plus, Veliefendi ve Başak Port projelerimiz devam etmekle birlikte bu yıl Nisan da sadece İnvest İnşaat olarak geliştirdiğimiz Vadi Koru projesine başlamış olacağız. İştiraklerimiz ve ortak girişimlerimiz ile birlikte toplam 3100 kişiye direkt, yaklaşık 15.000 kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlıyoruz.

-İnvest İnşaat olarak 2016 yılını nasıl geçirdiniz?

2016 yılında ülkemizin hak etmediği menfur 15 Temmuz girişimine rağmen biz hiç bir yatırımımızı durdurmadık aksine projelerimizin tamamını hızlandırdık. Çünkü biz İnvest Grup olarak bu ülkenin vatandaşı ve ülkemiz sayesinde özgür yaşayıp para kazanıyorsak, ülkemizin de geçtiği zor süreçlerde sorumluluğumuzu bilerek daha fazla istihdam ve daha fazla moral aşılamamız gerektiğini bilerek büyümeye devam ettik . Grubumuz ve ortak girişimlerimiz ile birlikte yüzde 50’den fazla büyüdük ve yıllık toplamda 750 milyon TL ciro ile kapattık.

-2017 hedef ve beklentileriniz nelerdir?

2017 yılında devam eden ortak girişim projelerimizden Vadistanbul bulvar etabında teslimlere başladık. Yine Vadistanbul park etabımızı da bu yılın sonunda bitireceğiz. Türkiye’nin sayılı büyüklükteki Vadistanbul AVM’mizi ise iki ay içerisinde açmış olacağız. Bunlara ilave olarak 3 projenin lansmanına çıkacağız. Güneşli de Express24, Küçükçekmece’de Gölplus ve Vadistanbul 3. Etabın karşısında Vadikoru projemiz ile yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2017 yılının ülkemiz ve şirketimiz açısından çok daha iyi geçeceğine inanıyoruz.

-Devam eden ve başlayacak projelerinizin yatırım değeri ne kadar olacak?

İnvest İnşaat ve ortak girişim projelerimiz ile birlikte 2017 yılında 800 milyon TL yatırım yapacağız.

-Kentsel dönüşüm hakkında düşünceleriniz?

İnvest inşaat olarak kentsel dönüşümün ülkemiz için alınmış çok doğru bir karar olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. Devam eden projelerimizin 3 tanesi kentsel dönüşüm projesi ve bu projelerimizdeki eski yapıları yıktığımızda çoğu zaman bu binaların nasıl ayakta kaldığına şaşırıyoruz. Dolayısı ile ülkemizin can ve mal kaybının olmaması için kentsel dönüşümün daha da hızlandırılarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz, tabi mümkün olduğunca parsel ada bazında kentsel dönüşümler teşvik edilirse yeni yapılacak olan yapılarda yeşil alanlar, sosyal donatı alanları, açık ve kapalı otoparklara ilave günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli yaşam alanları oluşturmak gerektiğini düşünüyoruz.

-Gayrimenkul sektörü ile alakalı Yeni çıkarılan yasalar ile ilgili fikriniz nedir?

Aslında Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde geçmişte uygulanan ve olumlu etkilerinden dolayı halen devam ettirilen bu tür teşviklerin ülkemizde de uygulanmaya başlamış olması tabiİ doğru bir karar. Son dönemde hükümetimiz tarafından çıkarılan ve özellikle inşaat sektörünü etkileyen yasalar ile inşaat sektörü desteklenmiş olmuyor, sadece inşaat sektörüne mal ve hizmet üreten yaklaşık 200 değişik iş koluna direkt olarak olumlu etkisi ile birlikte, yabancıların Türkiye’den alacakları gayrimenkuller sayesinde ülkemizin cari açığına, istihdamına ve vergi artışına direkt etkisi olacağından dolayı çok önemli ve doğru kararlar olduğunu görüyor ve etkilerini ülkemiz ile birlikte yaşıyoruz.

-Sporun birleştirici gücü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Spor, çağdaş insanın güncel yaşamın getirdiği streslerden uzak bir ortam yaratarak sağlıklı yaşam biçimiyle de koruyucu tıbba yardımcı olmaktadır. Sporun bu işlevinin yanında insanların sosyal ve bireysel karakter gelişimi üzerinde de olumlu etkileri açıktır. Bu bilinç ile biz de yaptığımız sitelerde sosyal tesislerimizi mümkün olduğunca nitelikli yapmaya çalışıyoruz ki insanlar ne kadar çok spor alanlarında zaman geçirirse o kadar çok sosyalleşecek ve birlikte olmayı öğrenecektir. Dolayısı ile sporun birleştirici gücü yadsınamayacak kadar önemli.

 



Özel olanı seçenlere çok özel bir Proje

‘Akapartman Suadiye’

Akiş GYO yeni markası Akpartman ile; prestijli ve hayat dolu lokasyonlarda, yenilikçi ve özgün tasarımları, eşsiz mimari özellikleriyle yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. Proje 3+1 ve 4+1 dubleks tipi seçenekleri ve panoramik deniz manzarasıyla her detayı düşünülmüş özel tasarımı ile dikkat çekiyor.

Next level Çayyolu’ndan 5 yıla sıfır, 10 yıla %0,45 faiz

Pasifik İnşaat Ankara'nın, yatırım değeri en yüksek bölgesi Çayyolu’nda hayata geçirdiği Next Level Çayyolu’nda, 31 Mart 2017’ye kadar peşin alımlarda yüzde 15 indirim imkânı sunuluyor. Ocak ayında başlayan ve büyük konutlarda KDV oranını yüzde  18’den yüzde 8’e düşüren düzenleme ile de ekstra yüzde 10 KDV indirimi sağlanıyor.

Mar Yapı ve Divan Grup’tan yeni proje: Divan Residence at G Tower

Toplamda 432 dairenin bulunduğu Divan Residence at G Tower projesinde 380 adet 1+1, 26 projede tüm otel konforundaki rezidans hizmetlerini Divan Suites İstanbul G Plus sağlayacak. Proje sosyal alanlar, yüzme havuzu, kapalı otopark, toplantı odaları, danışma hizmetleri, 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Boost ile yaşam kalitesini artıracak.

‘Kampanya ve desteklerin sonuçlarını alıyoruz'

Kampanyalar sayesinde konut satış oranları 2016 yılı ocak ayına göre yüzde 12.8 arttı. Bankaların faiz oranlarını indirmesinin de satışlara olumlu etkisini unutmamak lazım. Bundan sonraki adım; 2. el satışları artırılmasına yönelik çalışmalar olmalıdır.

Mükemmelliğe açılan kapı

'Sur Yapı Excellence'

Sur Yapı Koşuyolu projesi Excellence lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Hiç peşinatsız, vade farksız taksitle konut sahibi olunabilen Sur Yapı Excelence Koşuyolu’nda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor.

Therra Park Tarabya, manzaralı villalar satışta

Proje, 12 blokta toplam 49 villadan oluşuyor. Üçüncü köprüye hakim konumu ile büyüklükleri 238 ile 668 metrekare arasında değişen bahçe dubleksi ve 223 ile 243 metrekare arasında değişen çatı dubleksi seçenekleri yer alıyor.

Avrupa yakasının yeni değeri

‘Nidapark Kayaşehir'

7 bloktan oluşan Nidapark Kayaşehir Yakut'ta 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 470 daire. Zümrüt’te 2+1 ve 3+1 olmak üzere 319 daire. Diğer bölümlere göre daha az katlı üç blokta 4+1 ve 5+1 olmak üzere 54 daire. Elmas’ta, önünde yer alan nitelikli peyzajlı parkıyla dikkat çekerken, parka bağlanan teraslar, yasam keyfini artırıyor.

Zeynep Fıratoğlu / Gayrimenkul Borsası

Bu haber 2668 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...