İstanbul’da her gün kazandıran yatırımın 7 ortak özelliği!

İstanbul'da her gün kazandıran yatırımın 7 ortak özelliği!

Ev veya ofis almak, gayrimenkul yatırımı büyük karar

31 Mart 2017 - 11:27

Ev veya ofis almak, gayrimenkul yatırımı büyük karar... Hele bu devirde. Ancak tarihler boyunca en popüler yatırım aracı olduğu da su götürmez bir gerçek. Peki, bu sıralar İstanbul’da yatırım yapmaya niyetliyseniz, ’kazandıran ev veya ofis’i yakalamak için bilmeniz gerekenler neler? 7 ana maddeyi masaya yatırdık.



“Bu evde veya ofiste uzun yıllar ikamet edebilirim” dedirtmesi gerekiyor
Buna her koşul dahil! Örneğin balkonu var mı, güvenlikli mi, ulaşım kolay mı, yeni ulaşım projelerine dahil mi, yakınlarında AVM var mı gibi birçok soruya cevabın “Evet!” olması lazım. Söz konusu ofisse bu çok daha önemli. Unutmayın, ofis bir işletmenin en önemli vitrinidir. Dolayısıyla lokasyondan, teknolojiye her anlamda hem ofis sahibini tatmin etmeli hem de ’konukları’ etkileyebilmeli...

Ana yollara yakın olmalı
Projeler artık  ana yolların etrafına kuruluyor çünkü artık herkes trafikte kaybettiği vakti minimize etmekten yana. Yani şöyle basit bir mantık: Yarım saatte gidebileceğim ana yollara yakın bir ev mi, yoksa 2,5-3 saatte varabileceğim ve asla tadını çıkartamayacağım bir yer mi? Cevap, genelde ilk seçenek. Uzak evde yaşamak bir seçim ama uzak ofis çok daha zor. Misafirleriniz, potansiyel müşterileriniz asla 2,5 saat yol çekmek istemeyeceklerdir.

Çalışırken de yaşarken de İstanbul’un en güzel manzaralarından birine bakmak
Boğaz, orman veya her ikisi de… Manzarası olan bir gayrimenkulün asla değeri düşmez. Her daim yükselir. Evdeyken yaşam standardını artırır, ofisteyken yaratıcılığı ve kaliteli zamanı... Gayrimenkul alırken bu ayrıntıya mutlaka dikkat edin.

 Köklü bir şirketten ev veya ofis alın
Çünkü onlar zaten işin ehlidir. Asla değerlenmeyecek bir projeye başlamazlar bile. Daha önceki projeleri inceleyin hatta o projelerden ev sahibi olmuş yatırımcılarla konuşup memnuniyet düzeylerini araştırın. Faiz oranlarını mutlaka karşılaştırın, en uygun olanını bulmaya çalışın. Ama en önemlisi de "Kişiye özel ödeme koşulları var mı yok mu?"; bu sorunun cevabını araştırın.

Yatırım değeri her geçen gün artsın

Bugün bir ofis almaya karar verirken bu yatırımınızın sürekli değer kazanması, aynı zamanda sizin için bir yatırım güvencesi olması gerektiği kuralını unutmayın. Bu nedenle ofisinizi seçerken size ödeme kolaylığı sunan projeleri tercih edin. Başka bir ifadeyle, ofisinize en uygun şartlarda sahip olun ama içine girdiğiniz andan itibaren yaptığınız yatırım sürekli değerine değer katarak size çok daha fazlasını kazandırsın.

Teraslı ofisler ve evler kazandırıyor

Artık önü kapalı, daracık pencereli, karanlık evlerin ve ofislerin değeri giderek düşerken doğaya açılan bir balkon veya terasın olduğu projeler her geçen gün değer kazanıyor. Yatırımınızı yapmadan önce bunu da dikkate almalısınız!

10 yıl sonrasının merkezini bul

Şehrin yakınında ama bir o kadar uzağında… Önemli olan 10 yıl sonra parlayacak o yıldızı bulabilmek. İhtiyacınız olan kıstaslar: Toplu taşımanın ve ana yolların göbeğinde olması, tasarımla öne çıkması, tam teşekküllü bir yaşam merkezine dönüşecek olması… Bu kriterleri gözden geçirmeden yatırım yapmayın!

Bu haber 715 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...