Konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar

Konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar

Konut kredisi faizlerini merak edenler bu haberi okumalısınız! Devlet bankalarından büyük adım geldi

11 Ağustos 2016 - 13:06

Konut kredisi faizlerini merak edenler bu haberi okumalısınız! Devlet bankalarından büyük adım geldi. Gün içerisinde sırasıyla tüm devlet bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0.80 seviyelerine indirdi. 5 devlet bankası 2 özel banka konut kredisi faizlerini düşürdü.

Birikimini yapmış, peşinatını ayarlamış, ev sahibi olmak için gün sayanlar bu habere dikkat! Bugünden itibaren toplam 7 banka konut kredisi faiz oranlarını indirdi!

Merkez Bankası 5 kez faizleri indirirken, her indirim kararı sonrasında gözler bankalara, bankaların konut kredisi faiz oranlarına ve tüketici kredileri faiz oranlarına çevriliyordu.  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise ipler tam anlamıyla hükümetin eline geçti ve önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım hemen sonrasında, odalar, Bankalar Birliği baskıya başladı ve sonuç bugün itibariyle alınmaya başlandı.

İşte 2016 konut kredisi faiz oranlarında son durum; 

Türkiye kredi faizlerinde tarihi günlerinden birini yaşarken, 1 günde 7 banka konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Hükümet ve sektör baskısı kredi faizlerinde işe yaradı. Bankalar güne faizlerini indirerek başladı. Ekonomik istikrara, Türkiye'nin büyümesine en büyük mdestek ilk olarak devlet bankalarından geldi. Ziraat Bankası güne indirim ile başlamasından hemen sonra, TEB, Denizbank, Halkbankası, Şekerbank, Vakıfbank ve Vakıf Katılım konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı.

Şekerbank kredi faiz indirimi açıklamasında "Yarından itibaren geçerli olacak" ifadesine yer verildi.

Şekerbank, konut kredisi faizlerinde indirime gitti.Banka açıklamasına göre, farklı vadelerde uygulanacak indirimle konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89'a, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a çekildi.

Şekerbank'ta indirimli faiz oranları yarından itibaren geçerli olacak.

Açıklamada, faizlerdeki düşme eğiliminin önümüzdeki dönemde beklenen olumlu gidişata bağlı olarak devam etmesi öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca, Şekerbank'ın Anadolu bankacılığı misyonu doğrultusunda özellikle gerçek ihtiyaç sahibi, ikametgah amacıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşların avantajlı faiz oranlarından faydalanmasının hedeflendiği vurgulandı.
Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, "Toplumsal değerlerimizin simgesi, köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi toplumsal kalkınmayı destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz" ifadesini kullandı.

- Halkbank konut kredisi faiz oranları

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre konut kredi faiz oranlarını 1-24 ay için yüzde 0,80'e, 25-48 ay için yüzde 0,89'a, 49-60 ay için yüzde 0,90'a ve 61-120 ay için yüzde 0,95'e çekti.

- Vakıfbank konut kredisi faiz oranları

VakıfBank, “SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi” kampanyasıyla konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve cazip faiz oranlarıyla çözüm imkanı sunuyor. Kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0.80, 13-36 ay vadede yüzde 0.88, 37-60 ay vadede yüzde 0.90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0.95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

- Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları

Ziraat Bankası tüm aylar içinde geçerliliğini sürdürecek oran faiz oranlarını açıkladı. Ziraat Bankası, 24 aylık vadeyi 0.82 oranına indirdiğini duyurmasıyla konut kredisi faiz oranlarında indirimler ard arda gelmeye başladı. Banka açıklamasında, faiz oranlarının 25-60 ay vade için yüzde 0.9, 61-120 ay vade için yüzde 0.95 olacağını açıkladı.

- TEB Konut kredisi faiz oranları

Konut kredisinde "kampanya" adı altında faiz oranlarını düşüren TEB, oranını 0.99'a kadar düşürdü ve bu oran Ağustos ayında geçerli olacak. 12 ay vadede kredi almak isteyen vatandaş, 0.99 faiz oranı, 36 ay vadede kredide ise oran 1.03, diğer aylar üzerinden vadeler ise 1.06 olarak belirlendi.

- Denizbank Konut kredisi faiz oranları

Denizbank diğer bankalara oranla hızla faiz indirimini uygulayan bankalar arasına girerken, banka Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a indirdi.

Buna Göre Kredi Faizi İndiren Bankalar Son Durum

10 Ağustos 2016 konut kredisi banka faizlerine ilişkin indirime giden bakalar ve kullandıracakları yıllık kredi faiz oranları işte böyle sıralandı.

Ziraat Bankası : 0.82
Vakıfbank      : 0.80
Vakıf Katılım  : 0.80
ŞekerBank      : 0.89
Halkbank       : 0.80
TEB            : 0.99
Denizbank      : 0.89

 

Emlakpencerem

 

Bu haber 807 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...