KÜÇÜK PENCERELER İÇİN PERDE SEÇİMİ

KÜÇÜK PENCERELER İÇİN PERDE SEÇİMİ

 Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci sizler için kaleme aldı

14 Eylül 2017 - 10:54 - Güncelleme: 14 Eylül 2017 - 10:59

Perdeler evimizin en önemli aksesuarlarıdır. En soğuk evleri bile sıcacık hale getirir, evi ev gibi yapar. Perde seçimi yapmak için öncelikle bu perdenin hangi pencerede kullanılacağına, hangi renk bir odada kullanılacağına bakmak gerekir. Ardından tavan yüksekliği, pencerenin ne kadar ışık aldığı ve odanın gün içerisindeki sıcaklığına bakılır. Küçük pencereler için perde seçimi ile büyük pencereler için perde seçimi farklı şekillerde yapılır.

Avrupa’da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde gördüğümüz mimari tarzlarda ev ne kadar büyük bir yapıya sahip olsa da, dar pencere sistemi kullanılmıştır. Bu tarz pencrelerde hangi perde modelleri kullanılır, hangi tarz daha kullanışlı olur ve neden olur gibi tüm konularda bilgiler vereceğiz. Dar pencere tarzı genelde uzun yani yüksek pencerelerden oluşur. Evin pencereleri ne kadar dar ve küçük olsa da dekoratif açıdan biz onları olduklarından daha büyük göstermeye çalışırız. Pencereleri büyük evler çok daha ferah ve konforlu bir hissiyat yaratırlar.

Dar pencereleri veya küçük pencereleri olduklarından büyük göstermenin bir kaç püf noktasını aşağıda sizinle paylaşmak istedik.

DAR PENCERELER VE KÜÇÜK CAMLAR İÇİN TÜL PERDE

Birincisi dar pencereleriniz ne kadar yukarda kalsa da zemine kadar uzanmasa da, pencerenin bittiği yere kadar gelen kısa perde kullanmayın. Kısa perdeler, pencereleri olduklarından çok daha küçük gösterir. Özellikle önü boş olan yani önünde hiç bir eşya olmayan pencerelere kısa perdeler taktığınızda inanılmaz küçük görünürler. Bunun yerine uzun, yere kadar uzanan zengin perdeler kullanabilirsiniz. Uzun perdeler odaya zengin bir görünüm kazandırır. Dar pencere perde düzeneklerinde korniş kısımları pencereden çok daha uzun olmalıdır. Pencerenin kenarındaki boşluklara da duvarlara da perde yerleşitirin. Bu perdeler sayesinde penceler daha geniş görünür. Bu tarz kullanım örneklerini galerimizde farklı modelleri ile birlikte görebilirsiniz.

DÜZ VE ÇİZGİLİ PERDELERİN KULLANIM RAHATLIĞI

Dar pencere tasarımları ile en uyumlu perde desenleri çizgili perdelerdir. Kareli ve çizgili perdelerin başını çektiği geometrik desen modası bu yıl tüm ortalığı kasıp kavurmakta. Durum böyle olunca da modanın en güzel kısımlarını alıp evlerimize uyarlamanın zamanı geldi.

Yazımızdaki görsel paylaşımlarını, size fikir vermesi amacıyla, küçük pencere için perde seçimine yönelik yaptık. Bunları inceleyerek, küçük pencereleriniz için hangi tarz perde alacak olduğunuza karar verebilirsiniz.

Bu haber 3339 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat