LEAD Consulting Group CEO’su Emel Onur ’Erkekler için ’Ev’...

LEAD Consulting Group CEO'su Emel Onur 'Erkekler için 'Ev' olan şey bizim için 'Yuva'

Palm Beach Emlakçılar Derneği Global Business Alliance Başkan Yardımcısı ve Türkiye Liaisonu, LEAD Consulting Group CEO’su EMEL ONUR  ile Kadıncaemlak olarak özel bir söyleşi gerçekleştirdik

05 Temmuz 2017 - 12:24

Palm Beach Emlakçılar Derneği Global Business Alliance Başkan Yardımcısı ve Türkiye Liaisonu, LEAD Consulting Group CEO’su EMEL ONUR  ile Kadıncaemlak olarak özel bir söyleşi gerçekleştirdik.



1-Konut alımında karar merci kadınlar mıdır, nedenleri?  Yurt dışında nasıl?

2012 den beri Emlak danışmanıyım ve Hintli'den İngiliz'e, Amerika'lı dan Türke, aile yapısı ne olursa olsun, cok sessiz sakininden en agresifine kadar emlak yatırım değil de yasamak icin alınacak evlerin kararını genel de kadınlar veriyor. Sanıyorum bunun bir sebebi de erkekler için "Ev" olan şey bizim için "Yuva" çok daha fazla anlamlar yüklüyoruz biz kadınlar yaşadığımız mekana.

2-Şirketinizde çalışan kadın oranı nedir?

Benim kendi şirketim Lead Consulting Group'da 5 kisiyiz biz 3 kadın ve 2 erkeğiz.

3-Türkiye ve Amerika’da emlak sektöründe kadın çalışan sayısı hakkında bilgi verir misiniz ve Türkiye ile karşılaştığınızda nasıl değerlendiriyorsunuz?

Amerika Emlakçılar Derneğ'inin 11 Mayıs, 2017 tarihli sektör raporuna göre emlak danışmanlarının %63'ü Kadın ve  tipik Amerikalı Emlakçı, kadın ve 53 yaşında.  Yani, tam anlamıyla tipik bir Emlak danışmanıyım ben.  Türkiye’ de henüz lisans sistemi yerleşmediğinden istatistikler çok güvenilir değil anladıgım kadarıyla, ancak tahmin edilen oranlar Amerika’dakine yakın sanıyorum.

 

4-Mesleğe nasıl başladınız?

1987 yılı ODTÜ Ekonomi mezunuyum 28 sene önce MBA yapmak için Amerika'ya gidip Otel İşletmeciliği mastır yapıp otelcilikle başladım iş hayatına. Otelcilik çocuklarımı kendim yetiştirme hedeflerimle çakışınca  2001 yılında ayrılıp okula döndüm tekrar. 2006’da da Vergi Mevzuatı mastırı yaparak Deloit’de ve Touche’da Uluslarası Vergi Danışmanı olarak çalışıyordum. Bir hafta 3 ve 6 yaslarındaki çocuklarımı bakıcıya bırakıp 80 saat çalışınca, oradan da ayrıldım. Emlakçılık son aşkım ve tek tutkum...2012 yılında bir ev almaya çalışırken karşılastığım emlak danışmanları sağolsun. Yıllardır 5 yıldızlı otellerde mükemmel servis vermeyi kendine hedef edinmis bir servis sektöru gönüllüsü olarak, ev alırken aldığım servisin özensizliği ve rahatliği beni, bir lisans alıp kendi işimi kendim göreyime itti ve sonrasında mesleğe sevdalandım.

5-Mevcut projeleriniz ve gelecek projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Şu andaki en büyük misyonum Türk yatırımcıların Amerika'ya aktardıkları fonların bir kısmını Türkiye'ye geri çekebilmek. İlk önce hedefim Türkiye ve Amerika'daki Türk Emlak danışmanlarının işbirliği içerisine girerek bu yatırımlardan yaratılan komisyonların bizde kalmasını sağlamak, ikinci aşama da Türk yatırımcıların aldığı projelerin sahibi şirketelerin Türk malları almalarına ön ayak olmak. Şu anda Uluslararası Satış Direktorü olarak calıştığım Kanadalı Heafey Grubu Turkiye'ye;  otel, komisyon, toplantı hizmetleri, matbaa, halkla ilişkiler hizmetleri bedeli olarak $200,000 üstünde bir fon aktarımı yaptı. Şimdiki hedefim onlara mermer, çarşaf, havlu ve benzeri Türk malları verebilmek. Heafey Grubuyla calısmayı bu yüzden çok seviyorum. Otelci olduklarından onlara Türkiye olarak satabileceğimiz çok şey var. Türk üreticileri ile görüşmeler yapmaya her zaman için hazırlar.

*Eklemek istedikleriniz..

 

Her zaman Kazan-Kazan pesindeyim. Memleketimin ve işimin sevdalısıyım. Her fırsatta Türk meslektaşlarımla işbirliği fırsatları yaratmak için çabalıyorum. 2015 Aralığından beri dokuz defa Turkiye'ye geldim. Her seferinde de Türk yatırımcıya direkt ulaşmak yerine, Türk meslektaşlarıma anlattım projeleri... Bir iki ay kadar önce bunu daha da etken ve yaygın hale getirebilmek için TARA’yı (TURKISH AMERIKAN REALTORS ASSOCIATION) kurdum. Türkiye Tüm Emlak Federasyonları Başkanı Sayın Hacı Ali Taylan ve Türk Amerikan Dernekleri duayeni Uğur Terzioğlu ile görüşmeler yaparak onlardan onay, öneri ve feyz aldım.  Türk Kadın Emlakçılarının ismini  dünya birincisi olarak duyurmuş olan sevgili arkadaşım, değerli meslektaşım Evrim Kırmızıtaş'a da bana bu yolda eşlik etmesi için teklifte bulundum. Temmuz ayı içerisinde ilk adımlarımızı konuşmak üzere İstanbul'a gidiyorum.

Bu haber 1320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat