Metal Yapı Konut; Doğa Koleji Okullarını Satın Aldı..

Metal Yapı Konut; Doğa Koleji Okullarını Satın Aldı..

2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan ve 2015 yılı sonu itibarıyla 105 okul sayısına ulaşan Doğa Okulları’nın yeni sahibi , gayrimenkul sektöründe nitelikli projeleri hayata geçiren Metal Yapı Konut oldu

22 Ağustos 2016 - 09:53

2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan ve 2015 yılı sonu itibarıyla 105 okul sayısına ulaşan Doğa Okulları’nın yeni sahibi , gayrimenkul sektöründe nitelikli projeleri hayata geçiren Metal Yapı Konut oldu.
1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu tarafından kurulan ; Bluelake Küçükçekmece , İstanbul Tower 205 , Güneş Tepe İstanbul , Kemerlife XXI -  XXII - XXIII , Arcadium Life I - II , Belgrad Life , Kemerlife Ofis , Historia AVM , Country Life , Arketip , Ispartakule , Koru Florya , Crowne Plaza Florya , İstanbul Akvaryum ve Aqua Florya AVM gibi nitelikli gayrimenkul projelerini hayata geçiren ( bazılarında ortaklık olarak) Metal Yapı Konut A.Ş. , Doğa Koleji’nin tamamını satın aldı.



1979 yılında öğretmen olarak başladığı Kültür Dershaneleri’ne daha sonra ortak olan , 1958 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Fethi Şimşek tarafından 2002 yılında kurulan Doğa Koleji’nin 2015 yılı sonu itibarıyla eğitim veren 105 okulu bulunuyor. Özellikle televizyon dizilerinde çocukların hep gittiği okul olan Doğa Koleji okullarının elinde bulunan hisselerinin tamamını kendisi gibi Şanlıurfalı olan Ömer Saçaklıoğlu’nun patronu olduğu Metal Yapı Konut’a sattığını belirten Fethi Şimşek, satış sonrası yaptığı açıklamada ‘’ Kurup yıllardır itinayla büyüttüğümüz okulumuzu bu kıymetli ve hayırsever işadamına devretmek bize onur veriyor ve gururlandırıyor. Doğa Koleji Okulları 2002 yılından bu yana başarıyla taşıdığı liderlik bayrağını ,  Türkiye’nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Metal Yapı Konut A.Ş.’nin kurucusu ve sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu ile daha yükseklere taşımayı hedeflemektedir ‘’ dedi.

Fethi Şimşek , elindeki hisselerin tamamını 20 ağustosta imzaladıkları sözleşmeyle Metal Yapı Konut’a devrettiğini de sözlerine ekledi.

 

Bu haber 1332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...