Müteahhitler Teşvik Desteği İstedi

Müteahhitler Teşvik Desteği İstedi

Müteahhitler Hükümetten Turizm Sektörüne Verilen Destek Gibi Teşvik Desteği İstedi

24 Şubat 2016 - 22:07

Müteahhitler Hükümetten Turizm Sektörüne Verilen Destek Gibi Teşvik Desteği İstedi


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu genel merkezini ziyaret eden Başbakan yardımcısı sayın Tuğrul Türkeş inşaat sektörünün dertlerini dinleyerek sektöre moral oldu.

Konfederasyon Genel başkanı sayın Tahir Tellioğlu ülkemizin içinde bulunduğu terör belasının amaçlanan hedeflerinden birisinin de iş dünyasının moralini bozmak, yatırımların ve ekonominin durmasını sağlamaktır.

İşte bizler müteahhitlik sektörü olarak devletimizin ve milletimizin yanında olmak ve terörün amacına ulaşamaması adına inşaat sektörü olarak yatırımlara devam edeceğiz. Gerektiğinde devletimizin talebi doğrultusunda asker ve polis kalekollarının müteahhitlik karı olan %25 payından vazgeçip karsız olarak bu hizmetleri yaparak güvenlik güçlerine katkı yapacağız. Hatta daha da ihtiyaç halinde gücümüz nisbetinde hibe olarak yapıp devletimizin ve milletimizin terörle mücadelesinde yanında olacağız.

İnşaat sektörü ile ilgili başta” mütehhitlik hizmet yasasının” biran önce çıkartılması, yine imar kanunu ve diğer sektörle ilgili düzenlemelerin sektörün derinliğine fikirleri alınmadan oldu bitti ye getirilip çıkartılmaması noktasında destek istendi.

Sayın Başbakan yardımcısından yine söz konusu inşaat sektöründeki sorunların çözülmesi ve turizm sektörüne verilen 9 maddelik teşvik paketi gibi inşaat sektörüne de teşvik desteği sağlanması konusun da sayın Başbakan ile görüşmemize aracı olunması noktasında destek istendi.

Kısaca Başbakan yardımcısı sayın Tuğrul Türkeş beyin ziyareti bu kadar yoğun iç ve dış gelişmelerin olduğu noktada olması hükümetin iş dünyasını yalnız bırakılmadığının en güzel örneğidir.

Başbakan yardımcısı sayın Tuğrul Türkeş de İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun terörle mücadelede devletimizin ve hükümetimizin sıradan yanında olmasının ötesinde ihtiyaç halinde her türlü fedakarlıkta bulunma beyanları hükümetimiz ve milletimiz adına bizleri memnun etmiştir.

Müteahhitlik hizmet yasası başta olmak üzere sektörle ilgili diğer sıkıntıları başta Başbakanımız olmak üzere diğer ilgili bakanlara aktaracağını, elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.

Sayın Başbakan yardımcımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla.

Tahir TELLİOĞLU

                  İMKON Genel Başkanı

                  TOBB İnş.Müt.Meclis Bşk.

 

Bu haber 511 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat