Yeni evleneceklere dekorasyon önerileri

Yeni evleneceklere dekorasyon önerileri

Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında 'Yeni evleneceklere dekorasyon önerileri'ni kaleme aldı

27 Şubat 2017 - 12:36

Kadıncaemlak yazarımız Sevgili Pelin Kaleci bu haftaki yazısında 'Yeni evleneceklere dekorasyon önerileri'ni kaleme aldı.


 

 

 

YENİ EVLENECEKLERE DEKORASYON ÖNERİLERİ

Evliliğin hazırlığındasınız, yeni eviniz için bir sürü eşya beğendiğiniz fakat iş evi yerleştirmeye gelince zorluk çekiyor ve boş zamanlarınızın önemli bir bölümümü mobilya seçimi ve dekorasyona ayırmak zorunda kalıyorsanız size aşağıdaki sunacağımız yolu takip ederek hedefe daha kolay ilerleyebilir ve hayatınızı geçireceğiniz mekanın size yansıtan, özel mekanlar olmasını sağlayabilirsiniz. Eviniz ister küçük olsun, ister büyük, her eve göre farklı fikirler bulmak mümkün.



Çiftlerin her birinin farklı fikirleri düşünsel ve zevk anlamında farklılık gösterebilir. Öncelikle ilk karar vermeniz gereken, beraberce hangi tarzda bir evde yaşamak istediğiniz. Tarzı belirledikten sonra öncelikleriniz, renkler ve mobilya seçimi daha kolay bir iş halini alacaktır. Hatta tarzınızı sadece komplike trendlere girmeden,  modern mi yoksa klasik mi olacağına karar vermeniz yeterlidir. Ev dekorasyonunuz ne kadar iyi olursa, evde geçireceğiniz vakit o kadar keyifli ve huzurlu olur. Özellikle işten eve gelince koltuklarından birine kurulup keyif yapacağınız, kimi zaman misafirlerinizi ağırlayacağınız evinizin dekoru öncelikle sizin huzur, rahatlık ve mutluluğunuz için oldukça önemlidir.

Yeni eviniz için profesyonel dekorasyon önerileri almak için yeterli bütçeniz yoksa, aşağıdaki sıralamada ilerleyerek, siz de tam istediğiniz gibi bir ev yaratabilirsiniz.

NASIL VE NEREDEN BAŞLAMALI ?



Yaşamak istediğiniz evde huzurunuz ve konforunuz için tarzınızı belirledikten sonra aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;

 

Kullanacağınız ana ve ara renklere karar verin. Evinizi mahallere ayırıp, her bir mekanda kullanacağınız renklere karar verdikten sonra eğer kafanızda canlandırmakta zorlanıyorsanız mutlaka sevdiğiniz tonların birlikte kullanıldığı bir kaç ev fotoğrafı bulabilir onlardan kendinize bir mood board hazırlayabilirsiniz. Bu görsel sunumu hazırlamak, hem seçtiğiniz renklerin uyumunu rahatlıkla anlayabilmeniz hemde evin tamamında bir bütünlük sağlamanızda size büyük yardımcıdır. Eviniz için en önemli şeylerden biri ışığı doğru kullanabilmek ve aydınlık bir ev yaratabilmektir. Eğer camlarınızdan az ışık alıyorsanız iç mekan duvarlarınızı çok açık renklerde boyayabilir ve mobilyalarınızı da buna göre seçebilirsiniz.

 

 

 

Bir ihtiyaç listesi hazırlayın. Eviniz için alışverişe çıkmadan önce her mahali ayırarak bir öncelik listesi hazırlamak öenmlidir. Bu şekilde hem bütçenizi öngörebilir hemde dağınık bir şekilde ilerlemekten kurtulursunuz, ayrıca zamandan da büyük bir tasarruf yapmış olursunuz.

 



Evinizin ölçülerini, yani rölövesini alın. Mobilya alışverişine çıkmadan önce yapılması gereken en önemli işlerden bir tanesi evinizin her bir mahalinde en ve boy ölçülerine hakim olmaktır. Alacağınız yatak odası takımı mekanınınza çok büyük gelebilir veya salonda kullanacağınız yemek masası ve oturma grubu mekanınızı olduğundan daha ufak gösterebilir. Bu tarz şanssızlıkları önlemek için ölçülerinize önceden mutlaka hakim olun.

 

İÇMİMARDAN ÖNERİLER

 

Mobilya seçerken, mekanın yapısal niteliklerini de gerçekçi olarak mutlaka gözönünde bulundurun. Dar, karanlık mekanlarda açık renkleri kullanmak ferahlık ve genişlik algısı amaçlı tercih edebilirken, büyük metrekarelerde veya bol ışık alan yerlerde daha koyu tonları kullanabilirsiniz. Bizim tercihimiz her zaman, evin ışığı yansıtması açısından ağırlıklı olarak açık renk tonlarından yana olacaktır.

 



 

Duvar ve zemin uyumuna dikkat edin . Ters renklerin uyumunu, açık koyu balansını ve ahengini göz ardı etmeyin. Örneğin; Alanınız dar ise, açık rengarenk zemin kullanın, koyu zeminde kesinlikle açık rengarenk halıları tercih edin.

 

Küçük evlerde fazla eşyalardan kaçının. Dekorasyon her zaman büyük evler için uygulanabilirmiş gibi geliyor olabilir fakat aslında küçük alanları en iyi şekilde kullanabilmek için dekorasyon çok önemlidir. Küçük evlerde fazla eşyalardan olabildiğince uzak durmak gerekecektir. Eğer geniş bir holünüz varsa ya da salonunuzda bol kalan bir duvarınız varsa gereksiz dolaplar yerine küçük bir bank ve dekoratif bir ayna ile salonunuza farklılık ve ferahlık katabilirsiniz.

 

Konfor ve rahatlık önceliğiniz ise oturma alanınız için L koltukları tercih edin.L koltuklar rahat oldukları kadar ortama şık ve modern bir hava katıyor. Ayrıca köşelere rahatça konulabildiği için yerden kazandırıyor. Büyük bir alana sahipseniz geniş bir L koltuğu salonunuzun merkezine de yerleştirebilirsiniz. Modern köşe koltuğunuzu sade bir orta sehpa ve raflı bir dolapla veya tv ünitesi ile tamamlayabilirsiniz.



 

Fonksiyonel parçalar kullanmaya gayret edin. Salonunuzda televizyon, ses sistemi gibi birçok teknolojik cihaz olacaktır. Bunları daha rahat kullanmanızı sağlayacak fonksiyonel parçalarla dinamik bir ortam yaratabilirsiniz. Dev ekranlı televizyonlar için uygun olan TV üniteleri ve sehpa takımları ideal bir tercih olurken, laptop ve tabletinizi rahatlıkla kullanmanıza olanak sağlayan laptop sehpaları iyi bir seçim olabilir.

 

 



Yatak odanızı sadece uyuma alanı olarak görmeyin. Yatak odası yalnızca uyumak amaçlı tasarlanmış bir bölgeden çok, bilinçaltında kişilerin saklı köşeleridir. Dolayısı Ile huzurlu ve ergonomik bir yatak fonksiyonu dışında baza kısmında depolama alanı ayrıca özel eşyalarınızı depolayabileceğiniz dolap alanları da bulunmalıdır. Bazalı yataklar, çok gözlü gardıroplar ve komodinler kullanmaya itina gösterin.

 

 



Mutfak dolaplarının tasarımında açık renklere gidin. Açık renkler sadeliğin yanında aydınlık ve kapsamlı bir görsel olanağı saglar .

Bu haber 1176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...