Betülay KURMEL ’ Takım olabilmeyi başarabilmek çok önemli’

Betülay KURMEL ' Takım olabilmeyi başarabilmek çok önemli'

Gayrimenkul sektörünün vizyoner markası DKY İnşaat Hukuk Departman Yöneticisi Sevgili Betülay KURMEL konuğumuzdu

31 Ocak 2016 - 01:26

Gayrimenkul sektörünün vizyoner markası DKY İnşaat Hukuk Departman Yöneticisi Sevgili Betülay KURMEL konuğumuzdu. Kendisi, Sektörün içinde hukuksal boyutlarda da kadınların egemenliğinin en güzel örneği. Keyifle okumanız dileğiyle...



 

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Erkeklere hiç sorulmayan bir soru olması nedeniyle aslında bu soruyu biraz garipsiyorum. Nitekim yıllardır kadın erkek eşitliği konuşuluyor ama hep kadınlarda bu konuda bir ispat çabası sürüyor. Benim şahsi kanaatim ise; iş hayatında kadın ve erkeğin eşit olduğu, ancak sosyal hayat da kadınların daha üstün olduğu yönündedir. İş hayatında erkek egemen politik ve stratejik yapı, özellikle son yıllarda günümüzün modern yaşamı ve ekonomik şartları ile biraz daha gerileyerek kadınların da iş hayatında ve hatta özellikle de yöneticilik pozisyonlarında yer almasına olanak sundu. Sosyal hayatın organizatörü ise kadının ta kendisi değil midir zaten?

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Klişe gelebilir ama yaptığın işi sevmeleri en önemlisi. Ayrıca idealleri ile çalışma arkadaşlarını ve kendilerini yıpratmayacak kadar da hırsları olmalı bence. Sürekli yenilendiğimizden meslekle ile ilgili güncel kalmak da iş hayatında çok önemlidir. Ayrıca artık hayat tek başına başarılı olamayacağın kadar karmaşık bir hal aldı. Bu nedenle takım olabilmeyi başarabilmek çok önemli.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

İş günlerinde yoğun bir tempoda çalıştığım için keyif alabileceğim evleri seçiyorum. Özellikle 3.5 yaşında oğlum olduğu için oturacağım evin site içerisinde yer alması vazgeçilmez kriterim. Yani güvenliği, çocuk parkı ve peyzaj alanları, oğlumun kreş dışında iyi vakit geçirmesi için önemli. Bu nedenle bu zamana kadar hep siteleri seçtim oturmak için. Ayrıca bence sitelerdeki toplu yaşam, kopma noktasına gelmiş komşuluk ilişkilerinin de yürütülmesini kolaylaştırmakta. Ayrıca İstanbul gibi bir metropolde lokasyon çok önemli. İnşaat şirketinde yönetici olduğum için ev alan insanların da bu ikilemde olduklarını gözlemleyebiliyorum. İyi bir lokasyonda ancak daha az beğendikleri bir evde yaşam ile şehre biraz daha uzak ancak daha keyifli bir evde yaşama konusunda tüketiciler kararsızlar.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Oturmak için Ataşehir (ki zaten Ataşehirde oturuyorum) yatırım için ise Kartal veya Yenisahra’yı seçerdim. Zira hukuk işleri yöneticisi olduğum DKY İNŞAAT’ın her iki bölgede Kentsel Dönüşüm konusunda çok büyük yatırımları var.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Öncelikle projeyi inşa eden inşaat şirketi önemlidir. Çünkü gerçekten satış sonrası projelerinin arkalarında duran inşaat şirketleri tarafından inşa edilen projeler daha yaşanılası ve daha sorunsuz oluyor. Evin içerisinden daha çok, eşimin de inşaat mühendisi olması nedeniyle biz ev seçerken daha teknik konulara önem veriyoruz. Çünkü evin içerisindeki herşey zamanla değişebilir. Değiştiriyoruz da zaten. Ancak dış cephe, izolasyon, asansör gibi imalatların malikler tarafından değiştirilmesi yenilenmesi neredeyse imkansız. Ayrıca ben üniversiteye kadar Mersin’de yaşadığım için balkon benim için çok önemli. Tabi ki Fransız balkonlar yere kadar camlı evlerle dolu artık her yer. Hatta biz de şu an öyle bir evde oturuyoruz maalesef ancak 2 ay içerisinde bahçeli bir eve geçeceğiz.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle öyle düşünüyorum. Hatta daha da öteye giderek evin yöneticisi kadın olduğu için karar merciinin de kadın olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu haber 3935 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...