Kadınlar Kariyer stratejisi çizerek hayatın rüzgarına değil de...

Kadınlar Kariyer stratejisi çizerek hayatın rüzgarına değil de çizdikleri yol doğrultusunda adımlar atmalılar.

Liv Yapı &Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyra Aydın konuğumuzdu

16 Şubat 2016 - 15:47

Liv Yapı &Gül Proje Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyra Aydın konuğumuzdu. Kendisi ile Türkiye’de kadın olmayı, kariyer basamaklarındaki adımları ve konut seçimlerini konuştuk. Gayrimenkul sektörünün Kadın Liderlerinden olan Sümeyra Aydın farklı ve vizyoner bakış açısı ile yolunuzu aydınlatacak




Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye’de 2000’li yılların başından bu yana, hükümetimizin yapmış olduğu reformlarla birlikte kadın çalışanların, yöneticilerin ve iş hayatında kadın nüfusunun arttığını söylemek mümkün. Hem iş hayatında hem de sosyal kadını konumlamanın doğru olmadığını düşünmekle beraber, kadınların iş hayatında fark yarattığını düşünüyorum. Kadın çalışanların bağlı oldukları kurumlara itibar ve disiplin gibi önemli değerler kattıklarını düşünüyorum. Öte yandan, benim çalıştığım gayrimenkul sektöründe kadınların sayısı daha fazladır. Sadece konut sektöründe değil, bugün baktığımızda pazarlamadan gıdaya, tekstilden ihracata kadar birçok meslek ve sektör dalında kadınların çalıştığını ve fark yarattıklarını da söylemek mümkün.

 Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Genç iş kadınlarına tavsiyem öncelikli olarak çalıştıkları sektörü, kurumu ve işi severek yapmalarıdır… Eğer severek yaparlarsa çalıştıkları işte daha da başarılı olurlar. Bir kariyer stratejisi çizerek, hayatın rüzgarına değil de çizdikleri yol doğrultusunda adımlar atmalarını tavsiye ederim. Sevmediği bir işi sadece maddi çıkarları doğrultusunda yapması, Onu sadece aybaşında maaşını aldığında mutlu edecektir. Bu da uzun vadede yıpratıcı sonuçları beraberinde getirebilir. Meslekten soğuma, ne iş yapacağını bilememe gibi sendromların içerisine düşebilir. Bunların yerine sevdiği işte sebat edip çalışırsa istediği ve hak ettiği yerlere geleceğini düşünüyorum.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Oturacağım dairede aradığım en önemli kriter huzurdur. Evde huzur bence güvenlik ile başlıyor. Yani oturduğum evin güvenlikli bir sitede olmasını tercih ederim. Yine ses, ısı izolasyonları yazın da kışın da konfor açısından benim için önemli. Evde konforu seramiklerle ya da laminatlarla sağlamayı ben doğru bulmuyorum. Bu detayları daireyi satın aldıktan sonra da tesis edebilirsiniz. Ancak güvenlik, ses ve ısı sistemini öncesinde tercih sebebim oluyor. Öte yandan, Benim için bir evin olmazsa olmazları dediğimde ebeveyn banyosu, giyinme odası ve kiler aklıma geliyor. Bence evin araç ve gereçlerini toplaması bakımından kiler son derece önemli. Yine baktığımızda pratik olması bakımından da giyinme odası benim olmazsa olmazlarım arasında yer alıyor.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da oturmak için aslına bakarsanız birçok güzel semt yer alıyor. Ancak sizin oturduğunuz semtten beklentiniz de belirleyici oluyor. Örneğin biraz daha hareketli bir yaşam sürdürmek isterseniz Nişantaşı, Ulus, Beşiktaş, Cihangir aksı kulağa hoş geliyor. Ancak benim tercihim biraz prestijden yana. 1985 yılından bu yana Florya başta olmak üzere projelerimize devam ediyoruz. Bölgeyi firma ve aile olarak çok seviyoruz. Dolayısıyla ben oturmak için her yere yakın olması ve inşaata başladığımız yer de olan Florya, Yeşilköy ve Yeşilyurt mevkisini tercih ederim. Yatırım amaçlı ise bu sıralarda popüleritesi yüksek olan ve bizim de projemizin yer aldığı Yakuplu’dan daire alırdım. Yakuplu’da örnek vermek gerekirse Viraİstanbul projesinde metrekare fiyatları şimdilerde 3 bin 500 TL civarlarında seyrediyor. Proje tamamlandıktan ve bölgede konut projeleri artmaya başladıktan sonra yüzde 100 prim yapacağını düşünüyorum. Haliyle bu kadar kazançlı bir ticarette açıkçası ben de olmak isterdi

 

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Benim evden beklentim ise, öncelikli olarak bana güven vermesi. Haliyle bayan olduğumuz için kıyafet ve giyinme konusunda, ev alırken iki kez düşünmek zorunda kalıyoruz. Bir evin olmazsa olmazı benim için geniş mutfak, giyinme odası, ebeveyn banyosu, ses ve ısı izolasyonu 7/24 güvenlik gibi detaylar yer alıyor.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Ev satın alımlarında müşterilerimizden de gözlemlediğimiz üzere, her ne kadar son sözü erkekler söyler dense de, inşaat sektöründe tam tersi bir tablo mevcut. Yani baktığımızda erkek evi görüyor, beğeniyor ama satın alma süreci başladıktan sonra mutlaka kadına danışıyor. Bekar müşterilerimiz kız arkadaşlarına, evli müşterilerimiz ise eşlerine danışmadan genelde ev almıyorlar. Hatta öyle ki bazı bayan müşterilerimiz eşlerine maketten ve katologtan daireyi gösterip satın alıyor.

Bu haber 814 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...