Tapuda Randevu Alma

Tapuda Randevu Alma

Tapudan nasıl randevu alınır? Online randevu nasıl alabilirsiniz? Hepsi ve daha fazlasının yanıtı haberimizde…

01 Ocak 2018 - 18:38 - Güncelleme: 01 Ocak 2018 - 19:05

Taşınmaz malların alım ve satımında tapudan randevu almanız gerekiyor. Peki ya tapudan randevu nasıl alıyor? Hemen yanıt verelim.. 

İnternet ortamında tapudan randevu alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk adım www.randevu.tkgm.gov.tr adresine girmek olacak. Siteye girdiğinizde önümüze iki seçenek sıkacak, birincisi “Yeni randevu al”, ikincisi ise “randevu sorgula-iptal et”…  Siz yeni randevu al seçeneğini tıklayacaksınız. Tıkladığınızda önümüze tapudan randevu almaya ilişkin bilgi içerikli 7 madde çıkacak. Bunları okuduktan sonra “kullanıcı sözleşmesini okudum ve kabul ettim”i işaretleyerek onun hemen altında açılan güvenlik kodunu girdikten sonra “giriş” kısmını tıklıyorsunuz. Sonra kimlik numarası, ad, soyad ve doğum yılı bilgileri giriliyor. Sonra ise “kaydet ilere” diyoruz. Sonra iletişim bilgileri, müdürlük seçimi, işlem seçimi, randevu tarihi belirtiliyor ve son olarak da randevu onaylanıyor. 

TAPUDAN RANDEVUYU KİM ALIR? 
Tapudan randevuyu hak sahibi tarafından alınır. Bir yıl içinde aynı kimlik numarası için alınan randevu 5 kez gerçekleşmezse o kişi 1 yıl içinde yeni bir randevu daha alamıyor. Gerçek ve tüzel kişiler aynı gün içinde sadece bir randevu alabiliyorlar. 
Yetki alanı dışı işlemler kapsamındaki randevu, taşınmazın kayıtlı olduğu tapu müdürlüğünden farklı bir müdürlükte alınabiliyor. 

Almış olduğunuz randevuyu sorgulayabilir, güncelleyebilir ve iptal edebiliyorsunuz. 

TAPUDA GEREKLİ EVRAKLAR NELER? 
Tapudan randevu aldınız. Peki tapuda gerekli olan evraklar neler? Bu yapacağınız işleme göre değişir. Yine aynı web sitesinde “işlem evrakları” kısmından yapacağınız işlemi seçerek gerekli olan evrakları listeleyebilirsiniz. Satış işlemi yapacaksanız gerekli belgeler şöyle;
•    Nüfus cüzdanı ve temsil belgesi 
•    Gerçek kişilerde fotoğraf
•    İcra müdürlüğünün satış müzekkeresi (Cebri icra yolu ile satılmış ise)
•    Mahkeme müzekkeresi (ortaklığın giderilmesi davası yolu ile satılmış ise) 
•    Bina vasıflı taşınmazlarda zorunlu deprem sigortası
•    İlgili belediyeden alınmış emlak vergisi değerini belirten belge

TAPU IŞLEMLERI NASIL YAPILIR?
Tapudan randevu aldınız, evraklarınız kabul edildi. Sonra ne yapacaksınız. Evraklar kabul edildikten sonra size “Başvuru istem” belgesi verecekler. Bu belgeyi işlem sona erene kadar saklamayı unutmayın. Belgenin sağ üst köşesinde yer alan başvuru numarası sizin için oldukça önemli. İşleminizin aşamalarını bu başvuru numarası ile takip edebilirsiniz. Size sıra geldiğinde söylenen banka şubesine gidip tapu harcınızı yatırıyorsunuz. İşlemi tamamladıktan sonra belgeleriniz ile hazır olmalısınız. İmzaya çağırıldığınızda söz konusu gayrimenkulü satan kişiye ödemeyi alıp almadığı sorulur. Gayrimenkulu satan kişi ödemeyi aldığını söylediğinde tapu belgesi hazırlanıp  imzalatıldıktan sonra yeni sahibine veriliyor.

Bu haber 948 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...