İnşaat patronları TÜİK konut satış rakamlarını...

İnşaat patronları TÜİK konut satış rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı konut satışrakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2017 Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 5,7 azalarak 122 bin 882 oldu.

23 Kasım 2017 - 13:32 - Güncelleme: 23 Kasım 2017 - 23:44

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

"Ülkemiz yabancı yatırımcı için hala cazip bir pazar"

Geçtiğimiz ay konut satış rakamları açıkladığında; 'konutta üçüncü seferberlik kampanyası’nın etkisiyle satışların rekor sevide geldiğini söylemiştik. Kampanyaların sona ermesinin etkisiyle ekimde gerçekleşen yüzde 5,7’lik düşüşü normal kabul etmek lazım. 

Öte yandan; yabancı satışlara baktığımızda da güzel bit tablo görüyoruz. Yabancılara yapılan konut satışlarının ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 olduğunu görüyoruz. Bunda en büyük etken Körfez bölgesinde huzur ve istikrar bozuldukça güvenli bölge olan Türkiye’ye ilgi artıyor olması. Türkiye yabancı yatırımcı için hala cazip ve güvenilir bir pazar, rakamlar bize bunu söylüyor. 

 

Şenol Üçüncü / Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi:

“Sektöre verilen destekler aralıksız devam etmeli”

Eylül ayında rekor denecek seviyede gelen konut satış rakamlarının ardından, satışlardaki yüzde 5,7’lik azalış düşüş gibi görünse de ekonomi içinde birtakım dalgalanmaların olmasını normal karşılamak gerekir. Bizler önümüzdeki yılın sektör açısından hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Konut sektörü daha uzun yıllar üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edecek. Yüksek prim getirisine sahip olan gayrimenkul sektörü, en iyi yatırım aracı… İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamalar sektöre ciddi ivme katmıştı, yatırımların hız kesmemesi için ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün devlet tarafından desteklenmeye devam edilmesi en önemli konuların başında geliyor.

 

Bu haber 693 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...