Yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Son Durum...

Yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Son Durum Havadan Görüntülendi

Depreme dayanıklı hale getirilen yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatındaki son durum havadan görüntülendi…

07 Mart 2018 - 22:42

Yenilenerek depreme dayanıklı hale getirilecek olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Projede gelinen son durum havadan görüntülendi. Tamamlandığında 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan yenilenen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ultra modern şekilde tasarlanıyor. 

Yenilenen hastane binasının dış cephe camlarının bir kısmı takıldı. Yenilenerek depreme dayanıklı hale getirilecek olan hastanede sismik izolatör teknolojisi sayesinde deprem sırasında bile ameliyatların devam ettirilebilecek. 

Çevre dostu olarak tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Leed Gold sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyor. Hastane elektriğinin önemli bir kısmını doğalgazdan üretebilecek. Enerji tasarruf sistemleri ile donatılacak Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi, tri-jenerasyon merkezi ile kendi elektriğinin önemli bir kısmını doğalgazdan üretebilecek.

YILDA 50 BİN YATAN HASTANA HİZMET VERECEK
Yılda 1 milyon 500 bin ayakta, 50 bin yatan hastaya hizmet vermesi planlanan yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası kriterlerine uygun bir şekilde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde inşa ediliyor. 

İki aşamada yapılan yeni Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin inşaatı mevcut hastanenin işleyişini kesintiye uğratmadan devam ediyor.

 Yeni hastane binasında ayrıca acil durumlarda ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla mevcutta bin 300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak.

Bu haber 1284 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat