Genç yaşta zengin edecek 7 önemli tavsiye

Genç yaşta zengin edecek 7 önemli tavsiye

Henüz orta yaş dediğimiz sınıra ulaşmadan zengin olmak, pek mümkün görülmezdi

24 Mart 2016 - 22:54

Henüz orta yaş dediğimiz sınıra ulaşmadan zengin olmak, pek mümkün görülmezdi. Günümüz zenginlerine bakıldığında ise daha ergenlikten yeni çıkmış çocukların bile zengin olma yolunda hızla ilerlediğini görüyoruz.



Bu çocukların dahiyane fikirleri de onları üniversite yıllarında zengin etmiş oluyor. Demek oluyor ki; genç bir zengin olmak için bir servete konmadan da yapabileceğiniz şeyler var.

Genç nesillerin, gelişen teknolojiyle birlikte sağladığı uyum, artık erken yaşlarda da zengin olunabileceğini bizlere kanıtladı. Herkesin bildiği bir örnek olarak Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, 20 yaşında en genç zengin oldu. An itibariyle yaşının 31 ve servetinin 35,4 milyar dolar olduğunu biliyoruz. Bu servet ona miras kalmadı; tamamen kendi girişimleri sayesinde bugün bu servete sahip. Zuckerberg benzeri birçok isim genç yaşında koca bir servet inşa etmeyi başardı.

Şimdi sizlerle genç bir zengin olmanızı sağlayacak uygulanabilir tavsiyeler vermek istiyorum. Bu tavsiyeler, başarı hikayelerine imza atan kişilerden derlenmiştir. İşte bu tavsiyeler:
1 Sizinle Aynı Hedefleri Olan İnsanlarla İletişim Kurun
Çevrenizde her daim sizi bir adım öteye taşıyacak, enerji verecek, fikirlerinizi mantıklı bir şekilde değerlendirecek kişiler bulundurun. Bu kişilerle iletişim halinde olun. Etrafınızdaki kişiler, hayattan pek bir beklentisi olmayan ve size faydası olmayacak kişiler olmasın. Bu kişiler sizin tüm enerjinizi alacaktır ve adımlarınıza köstek olacaktır. Birlikte bir başarıya imza atacağınız kişilerle iletişim kurmanız, size hem en büyük destekçi hem de akıl hocası olacaktır.

“Arkadaşını söyle, kim olduğunu söyleyeyim” sözüyle de bu düşünceyi bağdaştırmak mümkündür. Etrafınızda bulundurduğunuz kaliteli arkadaşlar, zengin edecek fikirlerinizi hayata geçirme aşamasında size destekçi olacaktır. Ama etrafınızdaki arkadaşlarınız sizinle aynı hedeflere sahip değilse, sizi kolayca yolunuzdan uzaklaştırabilir.
2 Tüketimi Azaltın
“Har vurup, harman savurmak” sizi zengin göstermeyen bir harekettir. Genellikle böyle davranarak zengin bir kişi imajı çizildiği düşünülür. Oysaki bu tarz yaklaşımlar artık düşüncesizlik ve vurdumduymazlık olarak tanımlanıyor. Çevreci düşüncelerin önemsenmesi ve bilinçli tüketici kavramının hayatımızda en önemli yerde olması, daha tasarruflu bireyle olmamız gerektiğini bize anlatıyor.

Tüketim maliyetinizi azaltmak, size her yönden avantaj sağlayacaktır. Dezavantajı olmayan bir avantaj olduğu da unutulmamalıdır. Genç yaşlarda tasarruflu olmayı, yaşam tarzı olarak benimsediğiniz zaman zengin olmak için en önemli adımlardan birini atmış olacaksınız. Elektrik, su, mutfak masrafı, giyim alışverişi gibi konularda tasarruflu olduğunuz sürece, sizi zengin edecek paraya ulaşma imkanınızı arttırmış olacaksınız.
3 Yatırım Yapın
Zengin olan kişilerden tavsiye aldığınızda, ortak nokta olarak yatırım yapmanın önemini duyacaksınız. Yatırım yapmak, size genç yaşta para kazandıracak en doğru hareketlerden birisidir. Çünkü birikimleriniz olsa bile para, durduğu yerde değerlenmez. Aksine değer kaybeder. Paranızı değerlendirmeniz gerekiyor ve yatırım yapmak bunun en mantıklı yoludur. Teknoloji dünyasında zekiliğini kanıtlayan gençliğin yatırımlarda da aynı başarıyı sağlaması oldukça kolay. İnternetten sömüreceğiniz finans bilgileri sayesinde kısa zamanda yüksek kazanan bir yatırımcı olabilirsiniz. Yapacağınız zekice yatırımlar da sizi genç bir zengin yapmaya yetecektir.

Yeni nesil gençler için forex nedir, öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü tamamen internet üzerinden işleyen bir yasal ve yeni nesil bir piyasadır. 5/24 yatırım yapmaya uygundur ve günlük 6 trilyon dolarlık işlem hacmi, zengin olmak isteyen gençlerin dikkatini hemen çekecektir. Aynı zamanda 1’e 100 kazanma özelliği sayesinde de 100 kat karlı yatırımlar yapabileceksiniz.
4 Kariyerinizi Doğru Seçin
Kariyer çizmek en zorlu kararlardan birisidir. Aile ve çevre baskılarının yanında hayalindeki gibi mesleğe sahip olmak isteyen gençler var. Bu gençlerin vereceği yanlış bir karar, tüm yaşantılarında unutamayacakları pişmanlıklara neden olabilir. İş konusunda baskı yapan ailenin kötü bir niyeti, tabi ki yoktur. Ama “devir değişti” sözü de yadsımaz bir gerçektir. Örneğin; bilgisayar ve teknolojiye uzak bir aileden, internetten para kazanma fikrine alışması da pek beklenemez. Yasal olmayan işler yaptığınız düşünülür. Ama önünüzdeki hayat sizin ve ailenize bu konuda bilgi verme görevi de sizin.

Kariyer seçimi konusunda profesyonel yardım alabileceğiniz gibi kendinize dünyadan akıl hocaları da seçebilirsiniz. Genç yaşta başarıyı yakalamış olan kişilerin, bu yazıda olduğu gibi tavsiyelerinden destek alabilirsiniz. Neye göre bir kariyer seçimi yapmanız gerektiğini karar verin ve geleceğe yönelik bir plan yapın.
5 Araştırmacı Olun
Araştırmacı bir kişiliğe sahip olmak sizi her daim başarıya birkaç adım yakın tutar. Bilgiye sürekli aç olmak ve elinizdeki bilgilerle yetinmemek ufkunuzu genişletecektir. Size yol gösterecek ve zengin olmaya giden yolun kapısını bulmanızı sağlayacaktır. Her zaman parmağımızın ucunda olan interneti, araştırmalar yaparak değerlendirin.

İnternetin sonsuz bilgi kaynağından faydalanın ve sizi zengin edecek yolları araştırın. Genç yaşta başarıya imza atmış kişilerin hayatlarını inceleyin ve kendinize ipuçları yakalamaya çalışın. Başarılı insanlardan mutlaka bir tanesi bile olsa size yakın bir geçmişe sahip olabilir ve size en yakın yol gösterici olabilir. Aynı zamanda kültürel olarak ne kadar dolu bir insan olursanız, o kadar başarı elde edersiniz.
6 Hedeflerinize Odaklanın
Hedefiniz olmadan bir iş başarmanız pek mümkün değildir. Çünkü hedeflere ulaşmak veya ulaşamamak size gerçekleri gösterecektir. Hedefiniz olmadığı zaman boş kürek çekmiş olabilirsiniz. Ayrıca hedefinize olan yakınlık sizi teşvik edecektir ve gerekli enerjiyi kendinizde bularak harekete geçeceksiniz.
Nereye yürüdüğünüzü bilmeden çıktığınız bir yolda kaybolmanız oldukça kolaydır. Bu nedenle gideceğiniz yolda kendinize hedefler koyarak motivasyonunuzu arttırın. Hedeflerinize ulaştıkça daha fazlasını yapmaya gayet edin.
7 En Büyük Düşmanınız Korku!
Korku ve endişeyle atılan adımlar sizi başarıya götürmez. Kendinizden emin bir şekilde yolunuzda dimdik ilerleyin. Korkulara izin vermeyin ve her zaman başarıyı elde edeceğinize inanın. Bu inanç, sizi zengin edecek en önemli unsurdur. Kesinlikle vazgeçmeyin ve korkularınızın üzerine giderek yüzleşmeyi tercih edin. Sürekli deneyin ve doğru yolu bulana kadar çabalayın. Gerçekten başarılı olacak bir girişimi korkularınız yüzünden ertelemeyin.

Girişimcilikte korkuya yer yoktur ve fikirleriniz başkaları tarafından uygulamaya girmeden adım atmalısınız. Eğer o adımı atamazsınız, sizin yerinize atan kişinin başarısı karşısında tüm hayalleriniz kırılacak ve en büyük pişmanlığınızı yaşayacaksınız. Eleanor Roosevelt, “sizi korkutan her deyim size güç, cesaret ve güven kazandırır. Kendinize ‘Ben bu dehşeti yaşadım. Bundan sonra gelecek şeylere hazırım’ dersiniz,” sözlerini sarf ediyor. Korkularınızı bir kenara bırakın ve zengin olma yolunda emin adımlarla yol alın.

Bu haber 845 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...