Gizli kalmış tapınak: Kamboçya Beng Mealea

Gizli kalmış tapınak: Kamboçya Beng Mealea

Beng Mealea temple, Cambodia is an Angkor-era temple dating from the early 12th century CE and built during the reign of Suryavarman II

01 Mart 2017 - 09:34

Kamboçya'da bulunan Beng Mealea, en gizemli tapınaklardan biri olarak biliniyor. Tam 7 asır gizli kalan tapınak bir anda ortaya çıktı. Şu anda gezginler arasında görülecek en popüler yer oldu! İşte Beng Mealea'nın gizemi...

Tam 7 asır gizli kalan tapınak bir anda ortaya çıktı. Şu anda gezginler arasında görülecek en popüler yer oldu!


Bu krallık tapınağı, neredeyse 19. yüzyıla kadar saklı kalmış olan ve keşfedildikten sonra da turizme açılmak için Kamboçya’nın turizme uygun bir ülke haline gelmesini sağlayan bir yapıdır.

Beng Mealea hakkında çok fazla bir bilgi yok. Hâlâ gizemini koruyor. Yer aldığı bölgede yer yer büyük taş yığınları bulunuyor. Doğal afetler nedeniyle tarihi tapınağın bazı kısımları oldukça zarar görmüş.

12. yüzyılın ortalarında İkinci Suryavarman'ın inşa ettiği Agnkor Wat'ın mimari tarzına benzeyen Beng Mealea, Hinduizme ithaf edilmiştir. Siem Reap’ten yaklaşık 130 km uzakta bulunan bu 500 yıllık tarihe sahip eski tapınak dünyanın en büyük dini tapınak komplekslerinden biri...

Bölgede bulunan diğer birçok tapınağının aksine Beng Mealea, hiçbir şekilde güçlendirilmemiş ve iyileştirilmemiş. Olduğu gibi korunan tapınak, orman içinde taş ve moloz yığınlarının içinde sırrını hâlâ koruyor.

Kamboçya'nın en turistlik yerlerinden biri haline gelen Beng Mealea, en çok Çinliler tarafından ziyaret ediliyor.


Beng Mealea'da bulunan etkileyici tapınaklar, yüksek kuleler ve ayrıntılı oymalar, Hindu inancını ve antik tanrıları temsil ediyor.

Beng Mealea ziyaret etmek için inanılmaz derecede özel bir yer. Merkezi bir tapınağın çevresine inşa edilmiş ve büyük bir hendekle çevrili bir dizi galeri ve kütüphaneden oluşan yer sanki çok fazla özenilerek inşa edilmiş.

Tapınağın bulunduğu alanda yosunlar büyük taş kuşatmalarını kaplıyor.

Ufak çatlaklardan çıkan küçük fidanlar ve sarmaşıklar antik kalıntılar boyunca dolaşarak her tarafı sarmış. Ayrıca Beng Mealea 1992'de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklendi.

Beng Mealea'ya Türk Lirası ile giriş ücreti 19TL.

Duvarların üzerinden çıkan ağaçlar da ilginç bir görüntü oluşturuyor...

 

Bu haber 1047 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi