Faizsiz Ev Sahibi Olunabilir Mi?

Faizsiz Ev Sahibi Olunabilir Mi?

05 Kasım 2019 - 19:40


Ülkemizde özellikle son yıllarda artan ev fiyatları sebebi ve buna eklenen konut kredisi faiz oranlarının da yüksekliği ev sahibi olmayı oldukça güç hale getirmiştir. Bu ihtiyaca cevaben tasarrufla ev sahibi olmak faizsiz ev peşinatsız ev kredisiz ev sahibi olmak sloganları ile şirketler kurulmuştur. Sitem diğer bir adı ile faizsiz ev kredisi şeklinde görülmektedir. Bu şirketlerde genel olarak gelir durumunuza göre aylık ödeyeceğiniz tutara göre ödemeler yapılır ve her ay çekiliş ile faizsiz ev alma şeklindedir. Türkiye genelinde bu şekilde hizmet veren birkaç kuruluş ve birçok ilde de şubeleri bulunmaktadır. Bu firmalar sadece ev olarak değil aynı zamanda işyeri ve arsa satın alma hizmeti de yapmaktadır. Ayrı ayrı 40 ile 480 kişi arasında değişken gruplara ayrılarak bu gruplar içerisinden belirli zamanda çekilişler yapılarak faizsiz ev sahibi olmak mümkündür. 

Faizsiz Ev Kredisi İçin İstenen Evraklar

Şartlarınızın direk bir ev almaya uygun olmaması ve banka kredileri ile de gelir ödeme tutarınızın uymaması halinde başvurulacak avantajlı yöntem faizsiz ev kredisi olur. Bu kredi modeli için kredi istek dilekçesi, Sgk hak sahipliği belgesi, müştereken kullanılma halinde diğer hak sahiplerinin kredi kullanmaktan vazgeçtiklerine dair noter onaylı belge, nüfus cüzdan fotokopisi, alınacak konuta ilişkin tapu fotokopisi ve ilgili yönetmelikte istenen diğer evraklar hazırlanmalıdır. Bu evrakların ardından faizsiz ev almak için ilk aşama tamamlanmış olur. 

Faizsiz Ev Sahibi Olmak İçin Masraf ve Katılım Bedeli

Faizsiz ev alma sisteminde genel olarak tüm şirketlerde faiz, vade farkı, dosya masrafı ve kira yardımı şeklinde ya da başka isimlerle bir masraf bedeli tahsil edilmemektedir. Sisteme katılanlar sadece almayı düşündükleri evin değerine göre düşük bir bedel katılım ödemesi yaparlar. Bu sistemle işleyen şirketlerin en büyük avantajı tamamen kendi ekonomik şartlarınıza göre ödemelerinizi belirlemektir. Eğer taksitleri ödeme esnasında sıkıntı yaşarsanız taksit erteleme şansınız da bulunmaktadır. Gerek yaşam koşullarının zorlaşması gerekse ev fiyatlarının gün geçtikçe artması bu tarz şirketlere talebi arttırmaktadır.

Bu haber 557 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...