İsme göre tapu kaydı sorgulama

İsme göre tapu kaydı sorgulama

İnternet üzerinden tapu kayıt sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz

12 Ağustos 2016 - 12:24


İnternet üzerinden tapu kayıt sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peki, isme göre tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? 


Teknolojinin hızla gelişim gösterdiği şu dönemde artık neredeyse bütün işlemleri internet üzerinden yapabiliyoruz. Hayatı kolaylaştıran teknolojilerden birisi de tapu kayıt sorgulama işlemlerinde yer alıyor. İnternet üzerinden isme göre tapu kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


İsme göre tapu kaydı sorgulama


İsme göre tapu kaydı sorgulamak için E-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için E-devlet sistemine giriş yapmak gerekiyor. Eğer ki e-devlet sistemi şifreniz yoksa size ait şifreyi PTT'den temin edebilirsiniz. Bu şifreyle ilk girişi yaptıktan sonra şifrenizi mutlaka değiştirmeniz gerekiyor. Daha sonra ise e-devlet panelinden tapu sorgulama işlemini yapabilirsiniz.


Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetle turkiye.gov.tr adresinden isme göre tapu kaydı sorgulama yapabilirsiniz. Tapu Sicil Müdürlüklerince T.C. Kimlik Numarası ile kayıt altına alınan tümn taşınmazlarınızın detayına ulaşabilirsiniz.


Sistemde tapu kayıt bilgilerini görebileceğiniz gibi aynı zamanda parselin uydu fotoğrafının görüntüsü ekrana gelecek. Taşınmazların internet üzerinde tapu sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tapu kayıt sorgulama yaparken, tapu alanı, pafta bilgisi ve niteliğini de bulabilirsiniz.



Bu haber 918 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi