Küçük evler’in 7 büyük avantajı

Küçük evler'in 7 büyük avantajı

Çoğu insan gibi siz de şöyle kocaman, büyük bir evde yaşamanın hayalini mi kuruyorsunuz? Dizilerde, filmlerde gördüğünüz gibi sarayı andıran evlere mi özeniyorsunuz?

24 Nisan 2016 - 20:42

Çoğu insan gibi siz de şöyle kocaman, büyük bir evde yaşamanın hayalini mi kuruyorsunuz? Dizilerde, filmlerde gördüğünüz gibi sarayı andıran evlere mi özeniyorsunuz?



Şu andaki eviniz tabiri caizse gözünüze “kümes” gibi mi görünüyor? Kocaman bir bahçesi olan, en az 5-6 tane yatak odasına sahip gösterişli evlerde yaşamak en büyük hayallerinizden bir tanesi mi? Eğer bu sorulara vereceğiniz cevaplar sırasıyla; evet evet evet ve yine evetse, o zaman bu yazıyı kesinlikle okumanızı ve sahip olduklarınızın farkına bir an önce varmanızı öneriyorum. Çünkü bugün küçük evlerin sahiplerine ne kadar çok avantaj sağladığı üzerine konuşacağız.

 

Hani sizin hiçbir şeyi sığdıramadığınız, iki adım atınca bittiğini düşündüğünüz minicik eviniz var ya, işte hemen şimdi onun hayatınızı ne kadar kolaylaştırdığını öğreneceksiniz. Bu şekilde hem elinizdekilerle mutlu olmanız gerektiğini hem de küçük bir eve sahip olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu anlayacaksınız. İsterseniz, bir an önce alt başlıklarımıza geçelim. Geçelim ki küçük evlerin sizin sandığınız kadar kötü olmadığını, aksine sahibine ne kadar avantaj sağladığını açıkça görebilin.

İşte küçük bir evde yaşamanın 7 avantajı:
Daha Az Eşya, Daha Az Masraf!
Kocaman bir evin içindeki eşyayla, küçük bir evin içindeki eşya hiç kıyaslanabilir mi? Tabii ki hayır! Küçük bir evi birkaç parça eşyayla doldurabilirsiniz, ancak büyük evler için bu durum söz konusu bile değildir. Şu andaki evinizdeki aksesuarlar için taş çatlasın 500 lira harcamışsınızdır, ancak büyük bir eviniz olduğunda bu miktar katbekat artacaktır. Perdeler, halılar, koltuklar, yataklar, sehpalar… Büyük bir evi doldurabilmek için o kadar çok eşyaya ihtiyacınız olur ki! İşte bu nedenle bence küçük bir eve sahip olduğunuz için minnettar olmalısınız.
Daha Düşük Faturalar!
Küçük bir evle büyük bir ev arasındaki enerji tüketimi farkını düşünebiliyor musunuz? Kocaman bir evi ısıtmak için ne kadar çok yakıt harcanır, küçük bir evi ısıtmak için ne kadar? Küçük evlerde belki sadece bir odanın ışığı bile bütün evi aydınlatmaya yeterken, büyük evlerde böyle bir avantajınız olmaz.

Küçük bir evde perdeleri yıkamak için makineyi 2-3 kez çalıştırmanız yeterli olurken, büyük evlerde bu işi yapabilmek için bütün gün elektrik, su ve deterjan harcarsınız. 3 odalı bir evi süpürmek ile 6 odalı bir evi süpürmek aynı mıdır? Küçük bir evin bahçesini sulamak ile koca bir evin bahçesini sulamak bir olabilir mi? Anlayacağınız, şu andaki faturalarınızın yüksek olduğunu düşünüyorsanız, bunun bir de 3-5 katını ödeyen büyük ev sahiplerini düşünün derim.

Bu haber 682 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık Katın!
Tabiatın Hediyesi Mermer ve Patlatma Taş ile Evlerinize Şıklık...
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi