Hotpoint ankastre ocakları ile Ramazan ayının vazgeçilmez...

Hotpoint ankastre ocakları ile Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı künefeyi yapmak çok kolay

21 Mayıs 2018 - 22:28

Hotpoint’in eşit ısı dağılımı sağlayan direct flame teknolojisine sahip ankastre ocağı ile Ramazan ayının klasikleşmiş tatlılarından künefe sofralara lezzet katıyor.

Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin özel tarifi ile hazırlayacağınız bu lezzet, iftar sonrası ağzınızı tatlandırıyor.


Hotpoint’in ankastre ürünleri ile pişirilen yemekler Ramazan ayına lezzet katmaya devam ediyor. Geliştirdiği teknolojilerle mutfakta harcanan zamanı azaltmayı ve yemek pişirmeyi keyfe dönüştürmeyi hedefleyen Hotpoint, 420 delikten tencere yüzeyine dik gelecek şekilde eşit alev dağılımı sağlayan direct flame teknolojisine sahip ocakları ile künefe gibi zor pişen tatlıları bile hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı yapmanızı sağlıyor. Üstelik sıradan ocaklara göre sağladığı %22’lik enerji tasarrufu ile aile bütçesine katkıda bulunuyor. Usta şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin özel tarifiyle hazırlanan künefe, iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.


Malzemeler:

500 gr. tel kadayıf

100 gr. tereyağı

200 gr. künefe peyniri

Şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Tavayı yağlamak için

1 çorba kaşığı yumuşak tereyağı

1 çorba kaşığı pekmez


Tarif:

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp Hotpoint ocaklarda hızlıca kaynatın. Fazla koyulaşmadan ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve her tarafına yayılmasını sağlayın. Yumuşak tereyağı ve pekmezi karıştırıp tavanın yüzeyini bulayın.

Kadayıfın yarısını tavaya koyup iyice bastırın. Peyniri eşit bir şekilde dağıtıp kalan tel kadayıfı üzerine koyun. Bir kapak ya da elinizle şeklini düzeltip iyice bastırın. Direct flame teknolojisi ile her iki tarafını da nar gibi kızartın. Ocaktan almadan önce şerbeti döküp 1 dakika daha pişirin. Hotpoint ile sıradan ocaklara göre her yeri eşit derecede kızarmış çıtır çıtırkünefenizi dilerseniz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Direct flame teknolojisine sahip ankastre ocaklarpişirme süresini diğer ocaklara göre %20 oranında kısaltıyor, bu sayede zamanınız sevdiklerinize ve size kalıyor. Hotpoint ankastre ocakları hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.hotpoint.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


Hotpoint Hakkında: Bir Whirlpool Corporation markası olan Hotpoint, 1911 yılından beri evin her alanında maksimum konfor sunmak için yenilikçi ürünler tasarlıyor. Hotpoint ürünleri, mükemmel performansı, yüksek verimliliği ve sağladığı enerji tasarrufuyla hayatınıza değer katıyor. Evdeki yaşam kalitesini sürekli artırmak isteyenlerin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan ürünler, paylaşımın, konforun ve samimiyetin merkezi konumunda bulunuyor.


Whirlpool Corporation Hakkında: Whirlpool Corporation, 2017 yılında elde ettiği yaklaşık 21 milyar dolarlık cirosu, 92.000 çalışanı ve toplam 70 üretim ve Ar-Ge merkeziyle bugün dünyanın bir numaralı beyaz eşya üreticisidir. Hotpoint, Indesit, KitchenAid, Whirlpool, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht ve Jenn-Air markaları başta olmak üzere nerdeyse her ülkede tüketicilerle buluşan Whirlpool Corporation’ın Avrupa Operasyon Merkezi olan Whirlpool EMEA İtalya, Pero (MI)’da yer alıyor. Türkiye'nin de dahil olduğu Whirlpool EMEA; yaklaşık 24,000 çalışanı, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan 30’dan fazla ülkedeki satış ağı ve 8 ülkede faaliyet gösteren üretim tesisleriyle Whirlpool Corporation’ın bir parçasıdır.

Türkiye’de ana markası Hotpoint ve Indesit markalarıyla beyaz eşya, küçük ev aletleri ve klima sektöründe faaliyet gösteren şirket, yeni konsept Hotpoint mağazası yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. Whirlpool Corporation'ın, Manisa'da 1995'ten beri faaliyette olan soğutucu fabrikası ve 2014'te üretime başlayan çamaşır makinesi fabrikası ise son 8 yıldır Ege Bölgesi'nin elektrik-elektronik kategorisinde ihracat rekortmeni.

Hotpoint ürünleriyle ilgili daha fazla bilgi için bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz;


https://www.facebook.com/HotpointTurkiye/?fref=ts

https://www.instagram.com/hotpointturkiye

Bu haber 663 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...