İYİ Parti iktidarı ile TRT’de olması gerektiği gibi, sarayın...

İYİ Parti iktidarı ile TRT’de olması gerektiği gibi, sarayın değil milletimizin hizmetine verilecektir!

14 Mayıs 2018 - 10:48

İYİ Parti İstanbul 3.bölge Milletvekili aday adayı Gürkan Çakıroğlu'ndan sert çıkış;


"Türkiye Radyo Televizyon Kurumu 1964’de kuruldu ve o zamandan AKP İktidarına kadar da milletin tümünün yani kamunun malı olarak ve millete hizmet etmek için faaliyetlerini sürdürdü. Geldiğimiz noktada ise AKP tarafından enkaza çevirilen devlet kurumları arasına adını yazdırmış durumda.

TRT’nin kuruluş sebebi her partiden, her kesimden ve her düşünceden Türk vatandaşının doğru haber almasını sağlamaktır. TRT tüm vatandaşların vergileri ile finanse edilen bir kuruluştur. Hal böyle iken TRT’nin havuz medyası gibi çalışır hale gelmesi yani sadece iktidar partisi olan AKP’ye hizmet etmesi hem Anayasa’nın 133.maddesine aykırı hem de 2954 sayılı kanuna aykırıdır. Her iki yasada da tarafsız olması gerektiği vurgulanan TRT’nin seçimlerden önce Cumhur İttifakına 36 saat ayırırken Millet İttifakına 12 dakika yer vermesi Anayasanın ihlali ve dolayısı ile Anayasal suçtur.

AKP iktidarının yasaları tanımaması ve sürekli devlet kurumları eliyle suç işlemesi maalesef olağan bir hal almıştır. Mahkemelerden çekinmedikleri ortadadır. İslami argümanları sürekli suistimal ederek kullanan bu partinin devlet iktidarını kullanarak kul hakkına girmesi ise islamı yorumlayış tarzlarında ki şekilciliğin en bariz göstergesidir. Siz vatandaşların tümünün vergisi ile finanse edilen kurumu sadece kendi iktidarınız için kullanırsanız bu alenen kul hakkı yemektir.

Halkımız merak etmesin İYİ Parti iktidarı ile TRT’de olması gerektiği gibi, sarayın değil milletimizin hizmetine verilecektir!"dedi.

Bu haber 827 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...