Kanal İstanbul Güzergahını Toki Dönüştürecek

Kanal İstanbul Güzergahını Toki Dönüştürecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul güzergahındaki kentsel dönüşümde Toki’nin devrede olacağını söyledi…

07 Mart 2018 - 22:48

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinin Çed sürecinin başladığını hatırlatarak, sürecin bu bölgede yaşayanlarla birlikte ele alınacağını belirtti.

Kanal İstanbul güzergahında ekolojik dengenin bozulmaması için çok hassas davrandıklarının altını çizen Bakan Arslan, ÇEd sürecinin tamamlanmasının yılsonunu bulacağını ifade etti.

Kanal İstanbul projesinin çok sayıda bakanlık ve kurumla yürütüleceğine dikkat çeken Bakan Arslan, Kanal İstanbul güzergahında kentsel dönüşüm sürecinde ise Toki’nin devrede olacağını açıkladı.

Tarıma elverişli alanları ayrı değerlendirileceğini belirten Arslan,  "Güzergâhta kentsel dönüşüm için TOKİ devrede olacak. Tarıma elverişli alanlar ayrıca değerlendirilecek. Rüzgâr türbinleri ve enerji nakil hatları için ayrı planlama yapılacak" diye konuştu. 
Tatlı su havzalarının etkilenmemesi için de özel sistem kurulacağını ifade eden Arslan,  "Kanaldan gelecek tuzlu suyun tatlı su ile karışmaması için tedbir alınacak. 17 kilometre sondaj yaptık. Amaç zeminin yapısını öğrenmek ve ona göre proje geliştirmek.

Geçirgenliği önlemek için, tatlı su ile tuzlu suyun karışmaması için, kanal imalatı yapılırken, havuz sistemi gibi bir sistem kurulacak. Kanalda betonarme sistem kullanılacak ve özel malzeme enjekte edilecek" diye sözlerini tamamladı.

Bu haber 803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...