Kentsel Dönüşüm Kredisi Hesaplama

Kentsel Dönüşüm Kredisi Hesaplama

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi veren anlaşmalı bir çok bankalar en uygun kredinin kendileri tarafından verildiğini, düşük faiz oranları v

25 Haziran 2016 - 13:34

Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi veren anlaşmalı bir çok bankalar en uygun kredinin kendileri tarafından verildiğini, düşük faiz oranları v.b. ifadeler kullanarak hak sahiplerinin kredilerini kendi bankalarından kullanmaları yönünde yönlendirmektedir.



Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında kredi veren anlaşmalı bir çok bankalar en uygun kredinin kendileri tarafından verildiğini, düşük faiz oranları v.b. ifadeler kullanarak hak sahiplerinin kredilerini kendi bankalarından kullanmaları yönünde yönlendirmektedir.  Faiz oranının ödemelerde çok büyük bir değişim oluşturmadığı aslında en önemli konunun vade adı verilen süresinin doğru karar verilmesiyle alakalı olduğu görülmektedir.

Kentsel dönüşüm kredisi hesaplama işlemleri yapılırken her bankanın konut kredisi, araba kredisi, ihtiyaç kredisi gibi kentsel dönüşüm kredisi içinde özel faiz oranları vardır. Bankaların sunduğu faiz oranlarına ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kanunu kapsamında sağlanan yıllık bazda %3-4 aylık bazda ise %0.33 denk gelen eden faiz indirimden yararlanılır.

Misalen:

X Bankası ele alalım.

Kentsel dönüşüm kredisi faiz oranı aylık bazda %1 olduğunu kabul edelim.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından  yapılan faiz indirimi %0.33 olduğuna göre

Hak sahibine yansıyacak kredi faiz oranı    1- 0.33 = 0.67 mertebesindedir.
Not: Kentsel dönüşüm kredi faiz oranları devlet desteğiyle birlikte %0.62 ile %0.75 oranında anlaşmalı bankalara göre değişmektedir.

Bu haber 699 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...