Türk-Japon Dostluk Rüzgarı 6 Ocakta Antalya’da Esecek!..

Türk-Japon Dostluk Rüzgarı 6 Ocakta Antalya'da Esecek!..

22 Aralık 2016 - 17:06



"PINAR KÖKSAL BESTELERİ, TÜRKİYE - JAPONYA DOSTLUK HAFTASI KONSERİ’NDE ANTALYALI SANATSEVERLERLE BULUŞACAK "




İşkadını-Bestekar Pınar Köksal’ın besteleri Antalya Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Şef Ender Sakpınar yönetiminde Türkiye-Japonya Dostluk Haftası Konseri’nde seslendirilecek. Pet Holding’in desteklediği Türkiye-Japonya Dostluk Haftası Konseri’nde Antalyalı müzikseverlere Türk ve Japon bestelerinden oluşan muhteşem bir müzik ziyafeti sunulacak.

 

Ünlü Japon eserlerinin seslendirileceği ilk bölümde; Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve

kanun sanatçısı Göksel Baktagir Pınar Köksal’ın "Esinti" adlı eserini de yorumlayacak.

 

Konserin ikinci bölümünde ise Pınar Köksal’ın Türk Müziği tarzındaki besteleri çok sesli olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Ender Sakpınar, tenor Hakan Aysev ve soprano Feryal Türkoğlu tarafından icra edilecek.

 

 

TÜRKİYE-JAPONYA DOSTLUK HAFTASI KONSERİ - ANTALYA

 

Tarih: 06 Ocak 2017 Cuma

Yer AKM Aspendos Salonu

Saat 20.30

Şef Ender Sakpınar

Solistler Feryal Türkoğlu (Soprano), Hakan Aysev (tenor), Göksel Baktagir (kanun), Atsuko Suetomi (koto)

 

PROGRAM

 

İkuma Dan - İpek Yolu

Michio Miyagi - İlkbaharda Deniz

Tadao Sawai - Kuş gibi

Pınar Köksal - Esinti

 

 

ARA

 

Pınar Köksal Besteleri;

Şarkılar Söylüyorsan - Hakan Aysev

Bir Akşamüzeri - Feryal Türkoğlu

Uzakta Bir Ateş Yanar - Hakan Aysev

İstersen Feryal Türkoğlu

Kalbin Aşkla Çarpıyorsa - Hakan Aysev- Feryal Türkoğlu

Aramıza Girmesin - Hakan Aysev

Hani Tatlı Sevgilim - Feryal Türkoğlu

Böyle Değil Şarkımız - Hakan Aysev- Feryal Türkoğlu

 

 

http://antalyasenfoni.gov.tr/

 

 

 

 

Pınar Köksal

Ankara merkezli faaliyetlerini 1974 yılından bugüne sürdüren  Pet Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi olan Pınar Köksal, TRT’de en çok bestesi olan üçüncü kadın bestekârdır. Lavta çalan Köksal’ın 94’ü TRT Repertuarında yer alan 122 bestesi vardır. 25 tanesi Bujor Hoinic tarafından çok sesli müziğe uyarlanmıştır. Türkiye’de ilk defa Pınar Köksal’ın Türk Müziği tarzındaki besteleri çok sesli olarak Aralık 2003’te şef Bujor Hoinic yönetiminde Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve sanatçıları tarafından seslendirilmiştir. Devlet Opera ve Balesi’nin Gürçil Çeliktaş yönetiminde sahneye koyduğu “Opera Kabare” adlı müzikal fantezide eserleri yer almış, ayrıca İstanbul ve İzmir Senfoni Orkestraları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve sanatçıları da eserlerini seslendirmiştir. Bunun yanı sıra Jandarma Bandosu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Bandosu tarafından besteleri icra edilmiştir. 18 Mart 2016, "Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri”nde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 25 Mart 2016, "Türk-Japon Dostluk Konseri”nde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde şef Ender Sakpınar, soprano Feryal Türkoğlu ve tenor Hakan Aysev tarafından eserleri icra edilmiştir. Ayrıca Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve kanun sanatçısı Göksel Baktagir "Esinti" adlı eserini yorumlamışlardır. 2000 yılında “İçimdeki Duygular”, 2005 yılında “Duygu Pınarı”, 2010 yılında da “Aşk Senfonisi” isimli albümleri müzik marketlerde yerini almıştır. Şubat 2004 ve Mayıs 2010'da "Doğanın Coşkusu I" ve "Doğanın Coşkusu II" isimli kişisel fotoğraf sergilerini Ankara'da açmıştır. İşkadını ve Besteci Pınar Köksal  sanata ve kültüre verdiği katkılardan dolayı SAKÜDER (Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği) tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde onur ödülüne layık görüldü.

Bu haber 824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...