Rami Gıda Hali Başakşehir’e taşınıyor

Rami Gıda Hali Başakşehir’e taşınıyor

Rami Gıda Toptancıları Hali Başakşehir’e taşınıyor. Toki tarafından hayata geçirilen projenin Nisan 2019’da tamamlanması planlanıyor…

08 Ocak 2018 - 21:07

Rami Gıda Toptancıları Hali’nin 33 yıllık hayali gerçekleşiyor. 1986 yılında geçici olarak Rami’ye taşınan Kuru Gıda Toptancıları, 33 yıllık bekleyişten sonra nihayet hayallerine kavuşmaya hazırlanıyor. 
Rami Gıda Toptancıları Sitesi Başakşehir’e taşınacak. Toki tarafından hayata geçirilecek olan projenin Nisan 2019’da tamamlanması planlanıyor.

KURALAR ÇEKİLDİ

Rami Gıda Toptancıları Hali Başakşehir projesi için kura çekilişi yapıldı. Bin 70 dükkanın yer alacağı projede esnafın yerleri belli oldu. 

Rami Gıda Toptancıları Başakşehir’de 322 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek. Şahintepe Mahallesi’nde inşa edilecek olan projede toplam bin 70 dükkan yer alacak. Emsalleri arasında en büyük proje olarak inşa edilecek proje kapsamında 990 toptancı dükkanı, banka, restoran, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkan ile 65 TIR'ın aynı anda park edebileceği toplam bin 300 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark, mescit ve bir sosyal tesis yer alacak. 

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarlar Derneği Mustafa Karlı, projenin Avrupa’nın en büyük kapalı çarşısı olacağını söyledi. 

Karlı, "Proje kapsamında 580 dönümlük bir alan var. Bunun 322 dönümü kullanım alanı, 114 dönüm inşaat alanı ve 94 dönüm dükkan inşaat alanı. Bu anlamda Avrupa'nın en modern ve en büyük Kapalı Çarşı'sını yapıyoruz. Bunun gibi bir projenin Türkiye'de bir örneği yok. Burada faaliyet gösterecek olan bütün üyelerimiz özel mülkiyet sahibi olacaklar" dedi.

Bu haber 1389 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...