’Özgüven, özverili çalışma ve disiplin başarıyı...

'Özgüven, özverili çalışma ve disiplin başarıyı getirecektir'

SAMSUNG CAMERA PICTURES

15 Şubat 2016 - 16:31

Balıkesir Akçay'da bulunan Özdemir İnşaat Genel Koordinatörü Sevgili Ezgi Gülay konuğumuzdu. Genç, başarılı aynı zamanda kararlılığıyla başarılı işlere imza atmaya devam eden Sevgili Gülay Salı günü son iş saatlerinize renk katacak



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Dünya genelinde 1800’lü yıllarda İngiltere’nin başı çektiği sanayi devrimiyle birlikte ilk kez modern anlamda ücretli kadın çalışan kavramı oluşmasına rağmen Türkiye’de kadın çalışanları kapsayan iş gücü planlaması ancak 6. Beş Yıllık Kalkınma planı çerçevesinde 1990 yılında resmi olarak ele alınabilmiştir.

2000’li yıllardan sonra global ekonomiyle entegre olan Türkiye’de; kadının sosyal ve çalışma hayatındaki yeri istenen düzeyde olmasa da yükselme eğilimindedir.

 

[caption id="attachment_13903" align="aligncenter" width="650"] Özdemir İnşaat[/caption]

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Bir önceki başlıktan devam etmek gerekirse Türkiye’de şu anda Üst düzey yöneticilerin erkeklere oranı %9,6 , İşveren konumundaki kadınlar ise sadece %1,3’tür.Bu tabloya rağmen genç iş kadınları için önerim “Özgüven,özverili çalışma,disiplin”Evet genç hanımlar; bu üç ilkeyi dürüstlükle uyguladığınızda muhakkak Size geri dönüşü olacaktır.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Şuan Genel Koordinatörlüğünü yapmakta olduğum ÖZDEMİR İNŞAATA ait , ÖZDEMİR COUNTRY RESİDENCE’de olduğu gibi özellikle 24 saat boyunca güvenliğin olması, hobilerimizi değerlendirmek adına yüzme havuzu, sauna, fıtness center gibi donatıların bulunduğu tamamı kaliteli malzemelerden oluşan dairelerin olması başlıcalarıdır. Yatırıma da elverişli olması atlanmaması gereken detaylardandır.

 

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Biraz martı sesi,esnaf gürültüsüne karışan Türk kahvesi buharı,balık pazarı ve rıhtımda güzelim vapur… Bu ruhun yaşadığı semt Kadıköy’de oturmak tercihimdir.

Yatırım için ise İstanbul’un sınırlarını zorlayan Beylikdüzü – Büyükçekmece bölgesindeki her nokta gelecek vaat eder görüşündeyim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Az öncede belirtmiş olduğum üzre, güvenliğin olması yaşam alanlarının fazla olması her bayanında tercih edeceği gibi mutfak alanının kullanışlı olması tercih kriterlerimin başında yer almaktadır.

Bu haber 1215 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...