Zingat.com, global gayrimenkul forumunda Türkiye’yi temsil etti

Zingat.com, global gayrimenkul forumunda Türkiye’yi temsil etti

22 Mayıs 2018 - 22:56

Zingat.com, global gayrimenkul forumunda Türkiye'yi temsil etti
 
Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, 21-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika'da düzenlenen MIT World Real Estate Forum'a katıldı. Kayhan, dünyanın en seçkin gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği forumda, Türkiye ve Doğu Avrupa ekseninde gayrimenkul sektörünün yanı sıra gayrimenkul ve teknoloji üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.  

 
“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin katıldığı MIT World Real Estate Forum'da Türkiye'yi temsil etti. 21-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika'da düzenlenen etkinlikte Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, konuşmacı olarak yer aldı.
 
Ahmet Kayhan, sektörün nabzını tutan forumda konuşmasını Türkiye ve Doğu Avrupa ekseninde gayrimenkul sektörü ile gayrimenkul ve teknoloji üzerine gerçekleştirdi. 
 
“Türkiye'de konut sektörünün yaşadığı atılımı Doğu Avrupa'da görmek mümkün değil”
Gayrimenkul sektörünün Türkiye'de ve Doğu Avrupa'da farklı yönlerde ilerlediğini ifade eden Ahmet Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Türkiye'yi değerlendirdiğimizde, gayrimenkul denince akla ilk konut projelerinin geldiğini söyleyebiliriz. Oysa Doğu Avrupa ülkelerinde hareketin daha çok ticari gayrimenkul sektöründe yaşandığını görüyoruz. Son yıllarda özellikle dış yatırım anlamında bir çekim merkezine dönüşen Doğu Avrupa, Avrupa özelinde daha ucuz arsa maliyetleri nedeniyle tercih edilen bir lojistik ve sanayi yatırım merkezine dönüşmüş durumda. Maalesef bu trendden Türkiye aynı dönemde yeterince yararlanamadı. Türkiye'de konut sektörünün yaşadığı atılımı ise demografik gerçekler ışığında Doğu Avrupa ülkelerinde görmek mümkün değil.”   
 
“Büyük veri ve mobilde yaşanan gelişmelerden gayrimenkul sektörü de olumlu anlamda etkileniyor”  
Günümüz dünyasında gayrimenkul ve teknolojinin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Kayhan, “Özellikle büyük veri ve mobil alanlarında son yıllarda yaşanan gelişmelerden gayrimenkul sektörü de olumlu anlamda etkileniyor. Gayrimenkul sektörünün gelişmekte olan ülkelere özel olmayan bazı temel sorunları var. Bunları; finansal, yasal, teknik ve sosyal sorunlar olarak değerlendirebiliriz. Son yıllarda teknolojinin sağladığı avantajlarla, bu sorunlara çok farklı ve yenilikçi çözümler getiren teknoloji dikeylerinin arttığını gözlemliyoruz. Bu trend, önümüzdeki yıllarda da artış grafiğini hızla sürdürecek” dedi.
 

Bu haber 723 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...